23948sdkhjf

Individuelle og personlige begravelser

En personlig afsked, til en man har kær, kan foregå på mange måder. Der er mange forskellige tilvalg og fravalg man kan gøre sig, når der skal planlægges begravelse, og disse varierer enormt meget alt efter, hvilken afsked man ønsker sig.

Denne artikel vil indeholde forslag til, hvordan man kan afvikle en afsked til én, man har kær.

Er du medlem af folkekirken?
Bedemanden vil først og fremmest undersøge hvorvidt den afdøde har udfyldt Min Sidste Vilje, som er et personligt dokument med ønsker til, blandt andet, begravelse. Såfremt Min Sidste Vilje ikke er udfyldt, vil de pårørende stå for planlæggelsen af afskeden.

Hvis afdøde er medlem af folkekirken, har vedkommende ret til at få en afsked i kirken - ellers er det muligt at få en såkaldt borgerlig ceremoni uden om kirken. Uanset hvad vil der skulle tages stilling til, om afdøde skal begraves i kiste eller kremeres (brændes), og dermed bisættes i en urne. Både kister og urner fås i let nedbrydelige løsninger, som er yderst skånsomme mod miljøet.

Bæredygtighed ved afskeden
Det ses oftere og oftere, at enten afdøde selv eller de efterladte tilvælger bæredygtighed ved afskeden. Disse tilvalg inkluderer eksempelvis kister og urner som ikke belaster naturen så hårdt, så nedbrydelighed efter begravelsen eller bisættelsen er langt lettere for naturen.

Bedemandsbranchen indeholder yderst strenge krav, når det kommer til bæredygtighed, og det samme gælder producenterne af kister og urner. Miljøet står for skud, når en afdød skal begraves eller bisættes, og derfor er der indført krav og tiltag til fordel for miljøet, og som letter byrden for naturen.

Planlægning af afskeden
Alle kommer på et tidspunkt til at skulle forholde sig til døden og til planlæggelsen af en begravelse eller bisættelse.

Man kan udfylde Min Sidste Vilje allerede i en alder af 15 år, hvilket klart gør planlægningen og håndteringen af begravelse eller bisættelse langt mere overskueligt for de efterladte. Her kan man notere sine tanker og idéer til ens egens begravelse, uanset hvor den skal foregå. Såfremt man ønsker en bæredygtig begravelse i Nordjylland, kan man også skrive det heri.

Send til en kollega

0.051