Guide: Fjern skimmelsvamp med et godt indeklima
Men for mange er det faktisk den primære grund til, at de ender med at stifte bekendtskab med den genstridige svamp.
Vi har her samlet alt, du bør vide om, hvordan du holder skimmelsvamp for døren med godt indeklima. Forebyggelse er nemlig den bedste løsning. Er skaden først sket, er det en genstridig medbeboer, du har fået indendøre. Vores første - og vigtigste - råd er derfor: fjern symptomer på skimmelsvamp.
Giv skimmelsvampen dårlige vilkår med et genvindingsanlæg
Mange har en følelse af, at skimmelsvamp ligger på lur og er klar til at bryde ud hvert et øjeblik. Det er der en vis sandhed i, men du kan faktisk komme den i forkøbet, for tager du dine forholdsregler, står der allerede 1-0 til dig.
Du giver skimmelsvamp dårlige vilkår ved at skabe et sundt indeklima med tilpas luftfugtighed. Er luftfugtigheden for høj, er der risiko for svamp.
Vil du være sikker på at skabe et ideelt indeklima, kan du købe et genvindingsanlæg. Et effektivt genvindingsanlæg skaber et sundt indeklima med en tilpas luftfugtighed, som er sundt at opholde sig i. Det udskifter luften, holder en jævn temperatur og sørger for, at luften aldrig er for fugtig.
Luft ud flere gange dagligt
Du kan også gøre en række tiltag selv, som minimerer risikoen for den nye beboer. En af dem er at lufte ud jævnligt. Det er en smagssag, hvor ofte det er. Men det bedste råd er at gøre det 2-3 gange om dagen i cirka 5-10 minutter. Gerne med gennemtræk.
Mange har dog svært ved at huske at få det gjort. Et godt råd er derfor at lufte ud:
Om morgenen, når du er stået op
Om eftermiddagen, når du kommer hjem fra arbejde
Om aftenen, inden du går i seng
Men også i løbet af dagen, skal du være opmærksom på indeklimaet. Du bør derfor også lufte ud, hvis du:
Har været i bad - særligt hvis der ikke er vindue på dit badeværelse
Tørrer tøj indenfor (undgå det så vidt muligt)
Har lavet mad - brug også gerne emhætten imens
Har haft stearinlys tændt