23948sdkhjf

Er du sikret til søfart?

Alle som bevæger sig på de blå oceaner

Alle som bevæger sig på de blå oceaner, kender til hvilke sikkerhedsforanstaltninger det kræves, for at holde hovedet over vandet. Om du sejler i privat regi, eller som en del af dit arbejde, så skal sikkerheden være i orden, og opdateret efter de seneste retningslinjer.

At sejle i sikkerhed
Når du er hobbysejler, og din legeplads er vandet, så er det selvfølgelig vigtigt at du er forberedt når du lægger fra havn. Du skal selvfølgelig kunne manøvrere dit fartøj, samt lægge kurs, men du skal også være opdateret på de seneste sikkerhedsforanstaltninger, som kræves for at sejle.

Hvis du skal ud på en længer sejlads, så kræver det selvfølgelig ekstra forberedelse. Inden du starter sejladsen, skal båden tjekkes igennem, helst af fagpersoner. Udstyret skal være i orden, og reservedele skal pakkes med. Hvis ikke du selv har hændernes skruet rigtigt på, er det en god ide at sørge for at ens mandskab har forstand på alt det praktiske.

Hvis du sejler med mandskab, så skal også mandskabet trænes op i de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger, samt hvilke situationer som kan opstå til søs. Når naturen ikke spiller på hold med en, eller maskinerne svigter, så skal de manuelle kræfter være til at stole på, og hele mandskabet skal vide præcis hvad de skal lave.

Siden 1992, har der i Danmark været vedtaget ved lov at der skal være redningsveste til alle om bord, og redningsvestene skal passe. Hvis du mangler at sørge for redningsveste til alle ombord i din båd, så skal du sørge for at købe godkendte redningsveste. Der findes forskellige godkendelser indenfor redningsveste, f.eks. så er der ISO- godkendelse og SOLAS- godkendelse. SOLAS godkendelse er den som bliver brugt af besætninger på erhvervsfartøjer i internationalt farvand.

Du kan se på de forskellige redningsveste hvilken godkending de har. Du skal selvfølgelig vælge en godkendt redningsvest, men du skal selv overveje hvad for en form for vest du har brug for. Hvis du har behov for at bære redningsvesten, så skal det være en model som er behagelig at have på, og som du kan bevæge dig rundt med. Er du en af de mange som har sin arbejdshverdag til søs, så er du selvfølgelig underlagt skrappe sikkerhedsforanstaltninger, og bevidst om hvad det vil sige at bevæge sig på havets store areal. Som erhvervssejler, skal man også have redningsveste til hele sin besætning, som passer. Det kræver derfor at man har oversigt, og sørger for at have det rigtige udstyret til det behov som er.

Hvordan kan jeg sikre mig til søs?
Det eneste sikkerhedsudstyr som er fastlagt ved lov, er at der skal være redningsveste om bord. Udover dette, er der op til den som sejler, hvad som skal med om bord. For at sikre dig til søs, skal du planlægge og forberede sejladsen. Hvis du skal sejls langt, for første gang, så anbefales det at du snakker med erfarne sejlere, som har sejlet i det samme farvand som du selv skal sejle igennem.

Enhver båd bør have en sikkerhedsflåde eller redningsbåd. Hvis du skal sejle langt, i uroligt farvand kan det være en god ide med en overlevelsesdragt eller flydedragt. En livline eller sikkerhedsline kan være en god ide, samt at et tågehorn kan blive afgørende, hvis uheldet er ude.

Du skal selvfølgelig sørge for at have radioudstyret i orden, inden du bevæger dig ud på fremmed farvand. Du skal altid kunne komme i kontakt med omverdenen.

En velpakket førstehjælpskasse, og et arsenal af medicin kan blive alfa og omega for at din rejse bliver vellykket. Hvis du har første gangs sejlere med i mandskabet, så er det nødvendig med en solid ladning af rejsesygepiller, da det ikke er alle som er forberedt på at leve på gyngende grund, over tid. Selvfølgelig skal alle om bord have genopfrisket sine førstehjælpekundskaber, da man nemt kan komme til at agere som sin egen læge og sygeplejer, når man er lang ude på det åbne hav.

Det er en rigtig god ide at sørge for at båden har nødblus og nød lys, inden du sejler, og selvfølgelig brandslukningsapparat. En båd kan hurtig blive meget lille, hvis du er så uheldig at det bryder ud brand om bord.

Husk at gå alle dine forsikringer igennem inden du tager på jordomsejling, så du er sikker på at få hjælp, hvis du skulle være uheldig.

Send til en kollega

0.032