Videregående måleusikkerhedsberegning
I alt DKK 10.350 ekskl. moms
Opnå den viden og baggrund, der giver dig de bedste forudsætninger for at træffe kvalificerede beslutninger vedrørende måleusikkerhed.
Dette kursus henvender sig til dig, der allerede har et veletableret niveau inden for statistik og matematik svarende til ingeniørniveau eller tilsvarende. Hvis dette ikke er tilfældet, anbefaler vi i stedet vores kursus 'Grundlæggende måleusikkerhed'.
Hvis begreber som sporbarhed, bestemmelse af måleusikkerheder, modelformulering, estimering af usikkerhedskomponenter, usikkerhedsbudgetter, følsomhedskoefficienter, dækningsfaktorer, korrelation af usikkerheder og stikprøveudtagning er velkendte for dig, men du samtidig ønsker at blive klogere på disse emner, er dette kursus helt sikkert noget for dig.
Kurset er udviklet og tilrettelagt til medarbejdere i laboratorier, produktions- og udviklingsafdelinger samt produktionsteknikere og kvalitetsmedarbejdere.
På kurset lærer du at beregne og angive måleusikkerheder ved målinger og kalibreringer, hvor forenklede metoder ikke er tilstrækkelige. Du lærer at bruge MS Excel til usikkerhedsberegningerne.
Tag gerne konkrete problemstillinger med, som du har svært ved at forholde dig til, så tager vi dem op i fællesskab.
Underviseren er Peter Friis Østergaard, civilingeniør, ph.d. og seniorspecialist i Center for Installation og Kalibrering på Teknologisk Institut. Peter arbejder til dagligt med metrologi, måleteknologi, rådgivning, risikovurdering, usikkerhedsanalyser og statistik og har stor erfaring med formidling indenfor området.
Du opnår:
- Forudsætninger for at identificere og vurdere usikkerhedskilder og -årsager
- Grundlag for at vurdere måleusikkerheden for et måle- eller kalibreringsresultat
- Baggrund for at opstille måleusikkerhedsbudgetter for komplekse og sammensatte målinger/kalibreringer iht. GUM-metoden og EA-4/02
- Grundlag for kvalificeret stikprøveudtagning i indgangs- og udgangstest