23948sdkhjf

Rørproducent vil have mere fokus på bæredygtighed under jorden

Mens der er stigende fokus på bæredygtighed og byggematerialer, når det gælder byggeri, så er det fortsat så som så med bæredygtighed med mange af de materialer der anvendes under jorden, herunder for eksempel afløbs- og kloaksystemer.

Rørproducenten Blüvher fremhæver i en pressemeddelelse, at den stærkt stigende fokus på bæredygtigheden, når vi taler om vore bygninger, ikke blot  handler om den energi, der forbruges, når huset er bygget færdigt. Det handler også om den mængde CO2 som frigives ved at opføre huset – og det helt ned på komponentniveau.

- Det vil sige, at der skal være styr på de materialer, vi putter i huset. Det betyder at der kommer krav – indtil videre af frivillighedens vej, men fra 2023 kommer der lovgivning på området. Her bør afløb og stikledninger være en del af den bæredygtige tankegang. For det er en integreret del af bygningen, og derfor relevant, når man ser på den samlede helhed. Ikke mindst, når en ejendom skal handles, påpeger Blücher i pressemeddelelsen.

- Frem for at fylde vores jord op med materialer, som måske/måske ikke er så forgængelige eller genanvendelige, som vi går og forestiller os, så burde vi se på de alternativer, der er til denne type materialer, mener Palle Madsbjerg, der er markedsudviklingschef i Blücher.

- Problemet opstår, når vi ikke kan genbruge eller genanvende de materialer vi putter i jorden, efter at de har opfyldt deres formål. For der er stoffer i en del af dem, som vi ikke tillader, kommer i cirkulation igen. Derfor skal gamle rør deponeres, og det vil sige at de skal ligge opbevaret i rigtig mange år, fremhæver Palle Madsbjerg.

Genanvender rustfrit stål

- Blücher bruge genanvendt stål i produktionen af rustfrie stålrør. Og det er blandt andet en kæmpemæssig miljøgevinst, og noget overset, når man ser på de tanker om bæredygtighed, der skyller ind over alle andre bygningskomponenter og processer i byggeriet.

- Det rustfri stål, vi anvender i vores produktion af stålrør til afløb, er primært genanvendt – og her taler vi om op til 85 procent genanvendt rustfrit stål, fortæller Palle Madsbjerg.

- Det betyder jo, at når afløbet eller røret, som har fungeret som sådan i en lang årrække – måske mere end 50 år - kan tages op og omsmeltes til et nyt rør, eller til et andet formål. Dermed er der ingen deponering af gamle rør, og så har man dertil de mange fordele ved at anvende et rustfrit rør, som blandt andet er det eneste materiale, som rotterne ikke kan gnave sig igennem. Og ser man på dette over tid, så er den økonomiske merudgift til et stålrør ikke højere end andre typer af rør, siger Palle Madsbjerg.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095