Sjællandsk entreprenør mister millioner på Storstrømsbroen
En række danske virksomheder har brændt fingrene på deres arbejde på opførelsen af den nye Storstrømsbro mellem Sydsjælland og Falster.
Til Fagbladet 3F fortæller firmaerne om problemer med ubetalte regninger og økonomiske slagsmål med den italienske hovedentreprenør, Storstrøm Bridge Joint Venture (SBJV).
I nogle tilfælde har de danske underleverandører måttet opgive millionbeløb.
Det gælder blandt andet for entreprenørfirmaet Holbøll, som indgik kontrakt med SBJV i 2019 og lavede anlægsarbejde på Storstrømsbroen for et større millionbeløb.
Efter længere tids kamp om ubetalte regninger indgik Holbøll sidst i 2020 et forlig med SBJV, som ifølge adm. direktør Carl-Ole Holbøll har betydet, at familievirksomheden er gået glip af et millionbeløb, som de ellers havde regnet med at tjene på opgaven.
- Det er jo ikke ualmindeligt, at der er uenighed omkring økonomien på et stort anlægsprojekt, men SBJV er særdeles svære at have med at gøre. De betaler for sent, og der er altid problemer og undskyldninger, som gør, at de ikke kan få betalt deres regninger som aftalt, fortæller Carl-Ole Holbøll til Fagbladet 3F.
Han ønsker ikke at sætte eksakte tal på hverken forliget eller det beløb, Holbøll har tabt på kontrakten.
Hovedentreprenør: Løser normalt tvister i mindelighed
SBJV oprettet af den italienske storentreprenør Itinera S.P.A. Herfra lyder det, at de har et “fint samarbejde” med deres leverandører.
- Og hvis der skulle opstå tvister, så løses de normalt i mindelighed, lyder det fra SBJV’s danske pressetalsmand Christian Lemvigh til Fagbladet 3F.
Fagbladet 3F har spurgt SBJV, hvor mange økonomiske tvister de har haft med deres underleverandører på Storstrømsbro-byggeriet.
Det svarer pressetalsmand Christian Lemvigh ikke på.
- Vi har mange gode samarbejdspartnere på projektet, og helt generelt går det som aftalt i 99 procent af tilfældene. En gang imellem er der brug for yderligere dialog mellem SBJV og underentreprenøren om arbejdets udførelse og fakturaens størrelse, men det hører heldigvis til sjældenhederne, lyder det i et skriftligt svar.