23948sdkhjf

Stark vil være CO2-neutrale

Om ti år skal trælastkæden Stark Group have barberet 42 pct. af sin CO2-udledning, og i 2050 lyder målet på CO2-neutralitet.

Med tilslutningen til FN’s ”Business Ambition to 1.5°C” tager Stark Group nu det næste skridt i målet om at integrere bæredygtighed i hele værdikæden med det langsigtede mål at blive en CO2-neutral distributør af byggematerialer. Konkret betyder det, at trælastkæden tilpasser sin forretningsstrategi til det mest ambitiøse mål i Parisaftalen, nemlig at begrænse den globale temperaturstigning til 1,5°C.

Stark Group tilslutter sig Science Based Targets-initiativet (SBTi) i anerkendelse af det presserende behov for at mindske klimaforandringer og konsekvenser heraf.

– Tilslutningen til Science Based Targets-initiativet er et naturligt skridt på vores bæredygtighedsrejse. Vi anerkender vigtigheden af at træffe afgørende beslutninger for at bekæmpe klimaforandringer; virksomheder bliver nødt til at have en klar plan for overgangen til net zero, her og nu. Derfor viser vi i Stark Group vejen i vores branche ved at reducerer vores CO2-udledning markant og forpligte os til at nå Net Zero senest i 2050, siger Søren P. Olesen, administrerende direktør for Stark Group.

Byggematerialer spiller stor rolle

Byggematerialer udgør i dag 11 pct. af den samlede CO2-udledning, og klimamål på tværs af værdikæden spiller derfor en vigtig rolle i bekæmpelsen af den globale opvarmning.

For Stark Group indebærer indsatsen, at kæden vil fokusere på energieffektivisering, og en overgang til vedvarende energi i forretningerne. Inden for logistik vil indsatsen være rettet mod effektiv lastning og planlægning, samt brug af mindre miljøbelastende brændstoffer som biodiesel (HVO100) og brug af elektriske lastbiler.

Desuden vil et øget fokus på innovation, affaldsreduktion og cirkulær økonomi yderligere reducere CO2-udledningen. For at reducere den markante CO2-udledning fra solgte produkter, vil indsatsen være rettet mod rådgivning og uddannelse, samt øget samarbejde med leverandører om at tilbyde bæredygtige energieffektive og miljømærkede produkter.

– Bygge- og anlægssektoren har en stor CO2-udledning, og det er vigtigt, at alle parter i værdikæden driver konkrete tiltag for at reducere denne påvirkning. Tilslutningen er et klart signal om, at vi øger vores ambitionsniveau, når det kommer til at bekæmpe klimaforandringerne. Vi skal gøre vores del for at støtte ambitionen om at begrænse den globale temperaturstigning til 1,5°C,  siger Louise Askær-Hune, Group Head of Sustainability.

Stark Group er midt i SBTi-målsætningsprocessen, der involverer tre kategorier af emissioner som defineret i drivhusgasprotokollen; Scope 1, 2 og 3. Målet er, at Stark Groups Science Based Targets bliver verificeret af SBTi for alle tre Scopes i løbet af 2021

Artiklen er en del af temaet Nyt fra byggecentrene.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.075