23948sdkhjf

Skou Gruppen bygger uddannelsescenter i genbrugstegl på historisk matrikel

Der er stor byggeaktivitet på Bispebjerg Hospital, og snart kommer der endnu mere. 

Efter en udbudsrunde har Skou Gruppen vundet totalentreprisen på et nyt uddannelsescenter, som fra september skyder op på den historiske matrikel, i hjørnet mod Lersøparken. Byggeriet til 58.5 mio. kr. sikrer moderne rammer for uddannelse og forskning. Det skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse. 

Uddannelsescentret bliver 2450 kvm og forventes færdigt i november 2022. Udover undervisningsfaciliteter vil det også rumme en parkeringskælder på 1250 kvm og 89 parkeringspladser i terræn. 

Et team på 15-20 mand fra Skou Gruppen kommer fra efteråret til at arbejde med at skabe rammerne for læring og forskning i tilknytning til hospitalet. Arkitekt på projektet er BBP Arkitekter og rådgivende ingeniør er Dominia. Region Hovedstadens Center for Ejendomme er bygherre. 

Uddannelsescenteret får et auditorium med plads til 200 personer, 12 undervisningslokaler og en ”dagligstue” med plads til 100 personer samt et stort fællesareal. Rammerne i uddannelsescentret bliver så fleksible, at de løbende kan tilpasses fremtidige ændrede krav til funktionalitet. 

Genbrugstegl i harmoni med det historiske Bispebjerg

Det nye center bliver opført i røde genbrugstegl, og harmonerer med de nærliggende fredede pavillonbygninger i både skala og materialevalg. Bispebjerg Hospital er rent arkitektonisk en unik kulturarv, som det ligger Region Hovedstaden på sinde at værne om i valget af design og materialer til det nye uddannelsescenter. 

– Det har været en fornøjelse for os at arbejde med visualisering, design og materialer til det nye uddannelsescenter og beskrive, hvordan vi vil imødekomme Region Hovedstadens ønsker om bæredygtighed og hensyn til den bestående arkitektur, siger Skou Gruppens direktør Martin Skou Heidemann om projektet. 

Som bygherre kræver Region Hovedstaden også et højt niveau af bæredygtighed i byggeriet. Det handler blandt andet om at sikre gode arbejdsforhold for håndværkerne, minimere CO2-udledning ved anvendelse af CLT-elementer og føromtalte genbrugstegl, reducere materialespildet og begrænse vandforbruget under byggeriet. 

– Dette udbud har vist os, at byggebranchen er klar til at spille med og komme med gode løsninger, og det er en rigtig positiv tendens. Den slags kommer vi til at se meget mere af i fremtiden, siger Mogens Kornbo, direktør i Region Hovedstadens Center for Ejendomme, i pressemeddelelsen. 

Det gamle uddannelsescenter på Bispebjerg Hospital, der ligger i den anden ende af matriklen ud mod Tuborgvej, rives ned i 2021.  På området bliver der plads til Ny Psykiatri Bispebjerg.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094