23948sdkhjf

A. Enggaard indgår aftale om 185.000 kvm i Odense 

Entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard investerer i samarbejde med pensionskasser betydeligt i at udvikle op mod 185.000 kvm på Odense Havn. Det skriver Odense Kommune i en pressemeddelelse.

Det er kernen i en samarbejdsaftale mellem A. Enggaard, Odense Kommune og Lindø Port of Odense, som er første skridt i en proces, der vil gøre området til centrum for et af Danmarks største byudviklingsprojekter og skabe en ny bydel på havnen i Odense.

Det er Lindø Port af Odens, der skal sælge de i alt syv arealer til A. Enggaard.

– Med samarbejdsaftalen har vi indledt en proces, der kan munde ud i, at samme investor overtager alle syv områder i inderhavnen. Det giver mulighed for, at området kan udvikles som en helhed, og det mener jeg er afgørende for at skabe en spændende bydel, siger rådmand for By- og Kulturforvaltningen, Christoffer Lilleholt, i pressemeddelelsen.

– Jeg hæfter mig også ved, at A. Enggaard sigter mod, at mindst 30 procent bliver ejerboliger. Herved kan flere odenseanere få et ejerskab til havnen og mulighed for at spare op i egen bolig, tilføjer han.

A. Enggaards første projekt i Odense

A. Enggaard er med pensionsselskabet PKA som medinvestor allerede i dag i gang med sit første projekt i Odense, opførelsen Slagteribyen på den gamle slagterigrund på Rugaardsvej.

Projektet, som blev sat officielt i gang i august 2020, er en ny bydel med 413 boliger, grønne gård- og opholdsrum og p-kælder op. 

Hvor meget grundkøbet løber op i har partenre ikke pålyst, men som tidligere beskrevet kan prisen være 700 mio. kr.

Hvilke pensionskasser A. Enggaard har i tankerne som partner på arealudviklingen er heller ikke nærmere beskrevet. Dog er PKA tidligere nævnt som én mulig partner. 

Et års borgerinddragelse venter

I det store område skal visionerne om at skabe en sammenhængende bydel med natur, kvalitetsboliger og erhverv gøres til strategier og konkrete planer, der først lægges efter et års intens borgerinddragelse. Fokus er på at skabe rammerne i fællesskab og på en måde, hvor de hænger sammen med den fysiske plan for området, den økonomisk plan samt realiseringsplanen. 

– Vi prioriterer en inddragelsesproces, hvor byens borgere, foreninger og erhvervsliv involveres og engageres i havnens udvikling, fordi vi gerne vil skabe forandringerne sammen, siger Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel, i pressemeddelelsen:

Aftalen mellem parterne forudsætter godkendelse i Odense Kommune. Den er på dagsordenen på byrådsmødet onsdag 3. marts 2021. 

Bydelsudviklingsplanen skal erstatte Byomdannelsesplan 2.0 for havnens transformation fra industrihavn til levende bydel ved vandet, som et enigt byråd i Odense vedtog i 2016. 

Fakta om Odense Inderhavn

Den første byomdannelsesplan for Odense Havn blev vedtaget i 2003. Siden er der blandt andet blevet bygget 1.350 boliger samt kontorer og erhverv. Hertil kommer blandt andet Havneparken, Nordatlantisk Hus og Havnebadet. Siden er Byomdannelsesplan 2.0 for Odense Havn blevet vedtaget og det er den, der erstattes af den nye Bydelsudviklingsplan. 

De syv delområder med delvist tilhørende vandarealer, som A. Enggaard A/S køber helt eller delvist er:

  • Bryggen (47.570 kvm - området tættest på Åløkkeskoven)
  • Søkvarteret (44.650 kvm - området i forlængelse af Åløkkeskoven på venstre side af Gammelsø)
  • Siloøen (20.992 kvm)
  • Byens Ø (28.195 kvm)
  • Havnegadekvarteret (14.080 kvm – området på højre side af Havnegade fra Buchwaldsgade til Nørrevoldgade)
  • Pakhuskajen (21.904 kvm - området på venstre side af Havnegade fra Nørrevoldgade til Malmøgade)
  • Hjørnet af Promenadebyen ud mod Toldbodgade. (5.721 kvm)

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094