Rådgivende ingeniør er gået konkurs
Sø- og handelsretten har taget den rådgivende ingeniørvirksomhed Tyréns A/S under konkursbehandling.
Det sker efter en begæring modtaget den 4. januar, fremgår det af Statstidende.
Selskabet er en del af svenske Tyréns Group AB, som foruden Sverige og København har kontorer i England, Estland og Litauen.
- Den primære årsag til konkursen er store tab knyttet til et enkelt projekt. Dette har haft stor negativ påvirkning på resultatene i 2019, men udfordringerne er fortsat ind i 2020 med store negative økonomiske følger også for dette regnskabsår, skriver tidligere adm. direktør i Tyréns A/S, Knut Akselvoll, i et mailsvar til Licitationen - Byggeriets Dagblad.
Her oplyser han, at der er tale om egenbegæring, og at det alene er det danske selskab, som er under konkursbehandling.
Selskabet beskæftigede ifølge direktøren omkring 40 ansatte, da konkursbegæringen blev indgivet. Og samtlige af Tyréns projekter er ramt, da der ikke længere er aktivitet i selskabet.
Hvad nu i forhold til fremtiden?
- Det er for tidlig at spekulere på Tyréns fremtid i Danmark, men Tyréns-koncernen har ambitioner om vækst - også i Norden, skriver Knut Akselvoll.
Nedgang i regnskab
Det danske selskab kom i 2019 ud med et drastisk fald på top- og bundlinjen.
Omsætningen faldt fra 62,6 mio. kr. til 33,2 mio. kr., mens resultatet før skat gik tilbage fra et plus på 1,5 mio. kr. til en minus på 61,3 mio. kr.
Egenkapitalen gik desuden i 2019 i minus med 5,7 mio. kr.
Det fremgår af ledelsesberetningen i 2019-regnskabet, at Tyréns A/S har konstateret en "utilfredsstillende" tilgang af nye ordrer.
"I virksomheden fokuseres der på en stærkere ordrebog, øge indtægterne, reducere omkostningerne og forbedre den økonomiske udvikling på kort sigt med en ambition om at opnå en sund og rentabel forretning så hurtigt som muligt".
"Vi ser dette som en forudsætning for fortsat at drive den strategiske udvikling med yderligere vækst for Tyréns på det danske marked. En vigtig del fremadrettet er et øget samarbejde inden for koncernen for at styrke forretningens markedsposition og bredere leveringskapacitet", beskriver ledelsesberetningen.
Af noterne fremgår det videre, at ny kapital er tilført fra moderselskabet pr. 31. december 2019, og at resultatet netop er negativt påvirket af udfordringer i et større projekt og
investering i vækst.
"Indtjening og cash-flow er i 2020 forbedret, men er fortsat negativ. Der indkaldes til en ekstraordinær generalforsamling i fjerde kvartal for at sikre, at egenkapitalen genoprettes som følge af yderligere kapitaltab identificeret i andet kvartal samt grundet yderligere justeringer i forbindelse med færdiggørelse af dette årsregnskab i tredje kvartal 2020. Der vil således være likviditet til den fortsatte drift i 2020", oplyses det.
I noterne beskrives det videre, at en ny adm. direktør (Knut Akselvoll, red.) er tiltrådt i tredje kvartal 2020 "for at skabe mere stabilitet og fokus i forretningen", og at der arbejdes på "resultatforbedrende tiltag og planer, således at selskabet kan vise et overskud og generere den nødvendige likviditet som behøves til forsat drift".
"På nuværende tidspunkt er disse planer ikke fuld ud fastlagt, og en endelig
beslutning om retning og fremtid forventes først at blive fastlagt i begyndelsen af 2021", lyder det videre.
Noterne kommer også ind på, at støtteerklæringen, som er afgivet af selskabets moderselskab i 2017 med henvisning til den nuværende økonomiske situation ikke vil blive forlænget efter 31. december 2020.
"En ny vurdering omkring en støtteerklæring vil blive lavet i 2021 i forbindelse med beslutningen om fremtiden samt forretningsplan. I denne situation skal ledelsen derfor oplyse, at der i øjeblikket er væsentlig usikkerhed, der kan rejse betydelig
tvivl om selskabets mulighed for at fortsætte driften", lyder det.
Og nu er det så endt med konkursbegæring.
Det er ikke lykkes med kommentarer fra advokat Søren Christensen Volder fra Bech-Bruun, der er udpeget som kurator.