23948sdkhjf

Her ligger Danmarks første svanemærkede almene boliger

I hjertet af boligområdet Urbanplanen i Sundby på Amager står landets første svanemærkede almene boliger nu klar til, at de nye beboere kan flytte ind

Store Solvænget på Amager er landets første svanemærkede almene boliger, som er designet og bygget efter særlige miljøvenlige principper og materialer. Bag opførelsen af projektet står totalentreprenøren Scandi Byg, der efter en effektiv byggeproces på blot 15 måneder nu står klar med de 66 nye lejeboliger.

De svanemærkede boliger er bygget som modulbyggeri og er fremstillet i Scandi Bygs produktion i Løgstør, hvor produktionen følger tilrettelagte processer, der ikke alene sikrer en kort leveringstid og et reduceret forbrug af ressourcer – både i materialer og energi – men også, at det har kunnet lade sig gøre at opføre boligområdet som et certificeret miljø- og energirigtigt byggeri.

- Det er en stor milepæl både for os og for byggebranchen, at beboerne nu kan flytte ind i landets første, svanemærkede almene boliger. Det er nemlig et vigtigt skridt på vejen til et mere bæredygtigt byggeri i Danmark, da det altid er sværest at være first mover på et område, siger Michael Dam Larsen, der er projektleder for Scandi Byg.

Del af stor rammeaftale

Store Solvænget er en del af en større rammeaftale, kaldet AlmenBolig+ Rammeaftale 4, som blev udbudt af KAB og Boligforeningen 3B. Her har idéen været at skabe en ny generation af almene boliger med lave opførelses- og vedligeholdelsesudgifter samt huslejer. Og den tankegang har vist sig at være populær blandt de nye lejere:

- Når lejerne har været på rundvisning i boligerne, har de været enormt imponerede over den høje kvalitet på boligerne og det store fokus på bæredygtighed. Store Solvænget understreger på den måde, at høje standarder for både kvalitet og bæredygtighed kan forenes med boliger til en overkommelig pris, siger rådgivende ingeniør hos Dominia Finn Hoffmann, der har været rådgiver på projektet.

Lejligheder med stor variation

Udover at Store Solvænget er bygget efter miljøvenlige principper er byggeriet udviklet med henblik på at imødekomme forskellige målgrupper. Boligerne består af fire huse i varierende højder fra tre til fire etager og er mellem 56 kvm og hele 115 kvm i ét til tre plan. Den endelige indretning er overladt til beboerne selv, da modulernes åbne arealer og vinduernes placering giver lejerne mulighed for at opsætte skillevægge og sætte deres eget præg på lejligheden.

- Scandi Byg har virkelig forstået Boligforening 3B og KAB’s ønsker og behov, og samarbejdet har været meget tilfredsstillende i forhold til både kvalitet, effektivitet og budget. Scandi Byg har leveret et byggeri med usædvanligt få fejl og mangler ved gennemgangen, og det er derfor bestemt heller ikke sidste gang, vi samarbejder med virksomheden, fortæller Finn Hoffmann, som samtidig understreger, at byggeriet også har gjort, at de vil fokusere mere på svanemærket byggeri fremadrettet:

- Det er første gang, vi har været en del af et svanemærket projekt, og det har derfor været meget inspirerende at følge Scandi Bygs processer og tilblivelsen af Store Solvænget. Det er et område, som der uden tvivl kommer mere fokus på i fremtiden, og som vi også vil satse endnu mere på i vores virksomhed.

 Som en afsluttende del af projektet er der blevet udarbejdet en tilfredshedsundersøgelse foretaget af Bülow Management. Her fik projektet og forløbet udelukkende topkarakterer, hvor tilfredsheden især var høj i forhold til, at tidsplanen blev fuldt, og at projektet ikke havde nogle væsentlige mangler.

OM SVANEMÆRKET

Svanemærket er Nordens officielle miljømærke. Svanemærket er med til at fremme cirkulær økonomi og reducere klimabelastningen. Et svanemærket byggeri er både et godt valg for miljøet og for dem, der skal bo i bygningen. Det lever nemlig op til skrappe krav i hele livscyklussen, dvs. krav til både materialer, byggeprocessen, brugsfasen samt affalds- og recirkuleringsfasen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093