23948sdkhjf

Ny aftale om certificering i Stilladssektionen

Stilladssektionen i Dansk Byggeri har færdiggjort en rammeaftale om certificering med DNV-GL. En mere gennemskuelig prisstruktur forventes at få flere stilladsvirksomheder til at gå i gang med certificering.

- Certificering giver simpelthen bedre indsigt i virksomhedens styrker og svagheder, og dermed bliver certificering reelt et konkurrenceparameter, når virksomhederne lærer at prioritere, lægge til og skære fra. Det kan ses på bundlinjen, siger administrerende direktør i FA Stilladsudlejning, Stefan Kringelbach, som i en årrække har arbejdet for at få flere stilladsvirksomheder certificeret. Han ser det som en effektiv vej til professionalisering af branchen.

Han var derfor med, da Stilladssektionen i Dansk Byggeri for nylig strammede op på sin rammeaftale med DNV-GL Business Assurance - virksomheden, der står for arbejdet med at forberedelse, implementering og opfølgning i de virksomheder, der vælger at gå i gang med certificering.

Ifølge Dansk Byggeri er der stor interesse og fremmøde, når Stilladssektionen har sat certificering på dagsordenen. En del er allerede blevet certificeret, men mange tøver stadig.

- Nu tror vi på, at mange af de tøvende, inden længe vil springe med på vognen. Der er skabt større klarhed over pris og omkostninger, og det har holdt mange tilbage med at gå i gang med en så stor og forandrende proces, siger Danske Byggeris sektionskonsulent, Henrik Stig Sørensen.

Styringsværktøj
Certificering medfører, at der skal bruges mange kræfter på kvalitetssikring, kontrol og dokumentation af arbejdsprocesser og materiel. Det er altså et styringsværktøj, som giver mulighed for at optimere for eksempel sit ressourceforbrug i bredeste forstand.

- Mange virksomheder kan lære meget af at synliggøre processer og forbrug af materiel og mandskab. Det giver indsigt i, hvordan disse ressourcer tjenes hjem. Hertil kommer, at kunderne fremover vil forlange en højere grad af dokumentation for kvalitetssikring, som det ses i andre brancher. Her er certificering et helt oplagt sted at starte, da den jo er udviklet af og skræddersyet til stilladsvirksomheder, siger Stefan Kringelbach og slutter:

- Mange har været forbeholdne over for at bruge ressourcer og binde sig uden fuldt økonomisk overblik. Den knast er nu af vejen og bør ikke stå i vejen for at komme i gang. Vi har nu en rammeaftale, hvor alle kan se, hvad man får og betaler for, og det bør give flere mod på at hoppe med på certificeringsordningen, siger han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109