23948sdkhjf

Danfoss vil have flere kvindelige ledere

I løbet af de kommende fem år skal Danfoss have 50 pct. flere kvinder i lederstillinger. Det har den alsiske koncern tirsdag meldt ud.

I dag er godt en tredjedel af alle ansatte kvinder, men kun 20 pct. af lederne er kvinder. Derfor har Danfoss igangsat nye planer for at sikre, at 25 pct. af lederne er kvinder i 2022 og 30 pct. i 2025.

- I Danfoss opererer vi i en verden, der konstant forandrer og udvikler sig. Derfor skal vi være en mangfoldig arbejdsplads med de bedste medarbejdere, som kan udfordre os, og som kan komme med nye ideer og indgangsvinkler. I en verden, hvor kønsopdelingen er omkring 50:50, skal vi sikre, at vi ikke går glip af de kvindelige talenter og får de bedste mennesker ind. Diversitet i bred forstand og på alle niveauer er afgørende for at skabe de bedste løsninger til vores kunder og fastholde Danfoss som en spændende arbejdsplads med højt til loftet. Det er simpelthen det rigtige for os at gøre, siger Kim Fausing, CEO i Danfoss, i en pressemeddelelse.

I tidligere regnskaber har Danfoss adresseret problemet. Fra 2014 til 2015 var det for eksempel et mål at hæve andel af kvindelige ledere fra 18 til 20 pct., men i regnskabet fra 2015 kunne man konstatere, at tallet stadig var 18 pct. I 2018-regnskabet havde andelen sneget sig op på 19 pct., og dermed nåede man heller ikke her målet på 20 pct.

- Vi er nået langt, men vi må også erkende, at det kræver en ekstraordinær indsats for at nå vores ambitiøse mål. Vi er nødt til at gå nye og utraditionelle veje, udfordre os selv og sende et utvetydigt signal - til os selv om, at denne indsats har meget høj prioritet og til vores omverden, at Danfoss er en attraktiv virksomhed for begge køn, siger Ilonka Nussbaumer, HR-direktør i Danfoss.

Med overskriften – diversitet og inklusion, sætter Danfoss nu en lang række indsatser i værk. Det handler om i endnu højere grad end hidtil at fortælle om Danfoss som arbejdsplads og om de mange muligheder, man har som medarbejder.

Det betyder blandt andet, at flere kvindelige kandidater allerede i studietiden skal knyttes tættere til Danfoss gennem praktikker, studiejob, mentorordninger og Danfoss-netværk. At der sikres en 50/50 fordeling i Danfoss’ postgraduate og talentprogrammer. At kvindelige ansatte, som er tilknyttet Danfoss talentprogram, får en senior leder som mentor. Men også at kvinder får karrierecoaching som en del af deres udviklingsplaner. Og ikke mindst at alle Danfoss-ledere vil blive trænet i at udøve inkluderende ledelse og får som mål at arbejde på at nå minimum 30 pct. kvinder i deres lederteam inden 2025.

I Danfoss’ seks personer store direktion er der p.t. ingen kvinder. I den 11 personer store bestyrelse er der til gengæld tre kvinder. Her er Danfoss’ mål, at der skal være minimum én generalforsamlings-valgt kvinde, og det er der lige nu i skikkelse af Connie Hedegaard. De to andre kvindelige bestyrelsesmedlemmer, Sandra Nørgaard Bertelsen og Marianne Godballe, er begge valgt af medarbejderne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109