23948sdkhjf

Ny strategi giver bonus: Jönsson vinder ”ønskeprojekt”

Ved årsskiftet introducerede Jönsson sin strategi, hvor man udover en stærk position indenfor boligbyggeri også ønsker at styrke sin position indenfor renovering og erhvervsbyggeri. En ny renoveringssag til 93 mio. kr. i Siljangade på Amager er et godt eksempel på de totalentrepriser, der understøtter strategien.  

– For Jönsson er Siljangade et strategisk ønskeprojekt. En renovering, der server direkte ind i vores kompetencer og ønske om at lave flere konverteringer. Huset vil tiltrække kreative iværksættere, der søger en base i København og dermed give området helt nyt liv, siger Thomas Normann, adm. direktør ved Jönsson, i en pressemeddelelse om projektet. 

Huset er i fire etager plus tagplan og skal indeholde cirka 140 erhvervsenheder med fællesfaciliteter som lounge, møderum, åbne arbejdsmiljøer, rekreativ tagterrasse og attraktive gårdmiljøer. 

Fakta om Siljangade

Bygningen er opført i 1968 og tegnet af arkitekt Jørgen Schneider-Meyer. Oprindelig blev den brugt som kontor, lager og ekspedition for Danske Boghandleres Kommissionsanstalt.

Området inviterer til dialog med omgivelserne, da det danner en trekant ud mod Prags Boulevard, Uplandsgade og laplandsgade.

Bygningens totalareal er 7.733 brutto kvm.

Den oprindelige bygning var nedslidt, men når lokalerne står klar er målet, at vil de tiltrække kreative virksomheder, der søger inspiration og fællesskab. Det forventes at enhedernes blandede størrelser vil tiltrække forskellige aktører og dermed sikre diversitet. 

"Urban Akupunktur"
Projektet udføres under visionen om ”Synergi, Samarbejde og Synlighed” og skal medvirke til at revitalisere bydelen, der ligger overfor Kløvermarken. Byggeriet skal tilføre ny energi til lokalområdet og bidrage hensigtsmæssigt til bydelens udvikling. 

Projektet bliver til i samarbejde med Juul Frost Arkitekter og ejendomsudvikleren NREP. 

Parterne kalder Erhvervshuset i Siljangade for et eksempel på det, man kalder for ”Urban Akupunktur”  - en måde at tilføre byen hurtig energi med få greb. 

– Arkitekturen skal understøtte ambitionen bag den kreative zone. Derfor har vi udviklet bygningen som et mødested, der understøtter nye samarbejdsformer, synergi og vidensdeling ved at fokusere på udveksling og synliggørelse, blandt andet med det delte stueplan, hvor brugerne interagerer i det daglige omkring fælles funktioner, siger Flemming Frost, Founding Partner hos Juul Frost Arkitekter, om husets arkitektoniske koncept. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078