23948sdkhjf

Materialeproducent støtter op om fremtidens faglærte håndværkere


- Håndværksfagene har heldigvis set en lille fremgang blandt de unge. Men der er stadig et stykke vej, når det gælder de unges valg af uddannelse – derfor er DM i Skills et godt udstillingsvindue til at sætte positivt fokus på erhvervsuddannelserne og håndværksfagene. Og når man år efter år ser passionen og engagementet hos de dygtige, unge håndværkere til DM i Skills, er det tydeligt, at netop håndværksfagene har et stort potentiale til at tiltrække endnu flere dygtige hænder og hoveder.
Det siger Klavs Eske, kommerciel direktør i Saint-Gobain Denmark og direktør i den Saint-Gobain ejede virksomhed Weber i Danmark. Saint-Gobain koncernen er med som fag- og materialesponsor, når det årlige danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne – DM i Skills 2020 – løber af stablen i Bella Center i København den 16. – 18. januar

Tal fra Undervisningsministeriet viser, at andelen af elever, der i 2019 valgte en erhvervsuddannelse (EUD), udgør 20,1 procent på landsplan – 0,7 procentpoint højere end i 2018. På trods af den lille stigning er resultatet langt fra visionen om, at 25 procent af en årgang skulle vælge en erhvervsuddannelse i 2020, som en bred vifte af partier på Christiansborg siden 2014 ellers har haft som målsætning.

En ny tidsalder for håndværkerfaget
I
følge Klavs Eske er det vigtigt, at den nye generation af håndværkere har en høj faglighed, der er bredere end det specifikke håndværk – noget, der tilmed kan være med til at tiltrække flere unge. Det gælder for eksempel inden for bæredygtighed, hvor der er et stigende fokus på bl.a. affald på byggepladserne, og hvor de unge håndværkere kan være med til at gøre en forskel ved at minimere spild af byggematerialer:

- Der er et stigende fokus på at minimere spildet på byggepladser, og det er positivt. Det kræver samtidigt en høj faglighed hos håndværkeren, men det er også med til at løfte faget ind i en ny tidsalder og give håndværkeren et større samfundsmæssigt ansvar, fortæller han.
Og bæredygtighed er ifølge Klavs Eske et spørgsmål om mere end at mindske energiudslip og genbruge affald – det handler også om at tage hensyn til de enkelte håndværkere.
- Vi har som producenter et ansvar for at bidrage til, at vores produkter og materialer ikke belaster miljøet unødigt, når det transporteres fra fabrik til der hvor det skal bruges – det gør vi for eksempel ved at producere letvægtsprodukter og ved at tilbyde specialdesignede produkter, der bliver leveret på mål.

På samme måde forsøger vi at lette arbejdet for håndværkerne, for eksempel gennem vores isoleringsløsninger, der er behagelige at arbejde med, ligesom vi har mobile mørtelværker og letvægtsmaterialer, så de udøvende kan undgå unødig fysisk belastning. Samtidigt er det en fordel, at vi bruger færre ressourcer til produktionen. På den måde er vi også med til at passe på både miljøet og på de håndværkere, der skal bruge vores materialer, siger Klavs Eske.

Gode jobmuligheder
Hvis man vælger en håndværksmæssig uddannelse, er der gode muligheder for at komme i arbejde. Nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser bl.a., at den forgæves rekrutteringsrate (FRR), der dækker over ubesatte stillinger og stillinger besat med anden profil, ligger på hele 34 procent for bygge- og anlægsbranchen.

Udover at være bidragsyder til både præmierne og arrangementet generelt, deltager Saint-Gobain Denmark A/S i år som fag- og materialesponsor gennem Weber for murerfaget og ISOVER hos de tekniske isolatører og tagdækkere.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093