23948sdkhjf

Rollemodeller fra DM i Skills trækker unge til byggeriet

Lørdag lagde de sidste elever værktøjet fra sig og forlod mesterværker som Næstveds byvåben lagt i fliser og en talerstol bygget i træ. I løbet af eftermiddagen blev vinderne af DM i Skills 2019 hædret af en fyldt sal, mens de fik overrakt præmier og beviser af statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Underdirektør i Dansk Byggeri, Louise Pihl, glæder sig over, at der med DM i Skills bliver skabt opmærksomhed omkring de mange erhvervsuddannelser, og hun håber, at konkurrencen kan vække interessen hos nogle af de mange besøgene. Hun har selv fulgt spændt med under konkurrencen i Arena Næstved.
- Jeg bliver hvert år imponeret over, hvor dygtige og dedikerede eleverne er. Det lover godt for fremtiden, hvor vi i høj grad får brug for flere kvalificerede, faglærte medarbejdere i bygge- og anlægsbranchen, siger Louise Pihl.

I alt deltog omkring 300 lærlinge ved årets mesterskaber og mere end 50.000 har besøgt DM i Skills i de tre konkurrencedage. Og ifølge brancheorganisationen Tekniq Arbejdsgiverne har DM i Skills en vigtig rolle, når det gælder om at få unge og ikke mindst deres forældre til at vende blikket mod erhvervsuddannelserne.

- Finaledeltagerne er de perfekte ambassadører for vore uddannelser. De understreger bare, hvor langt man kan komme med en erhvervsuddannelse. Eksempelvis elektriker- og vvs-energiuddannelserne er jo både spændende og teknisk udfordrende fag, hvor man for alvor får lukket op for en lang række karrieremuligheder. Det skal vi blive ved med at fortælle de unge, der står overfor at skulle vælge uddannelsesvej, siger Tina Voldby, underdirektør i Tekniq Arbejdsgiverne.

- Hvis vi skal holde gang i det økonomiske opsving, har vi brug for mange flere dygtige faglærte. Det er et budskab, vi ikke kan gentage for mange gange. Jeg synes i hvert fald at årets finalister har gjort, hvad de kan for at præsentere uddannelserne fra deres allerbedste side, siger Tina Voldby.

Se listen: Her er vinderne ved DM i Skills 2019

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.178