23948sdkhjf

Fyld ordrebogen: Her er der nye byggeopgaver på vej

REGION NORDJYLLAND

MARIAGER

16 rækkehuse
Mariagerfjord byråd har vedtaget lokalplan 130/2018 Centerområde ved Fjordgade-Havnevej i Mariager endeligt.

Lokalplanen giver mulighed for opførelse af 16 rækkehuse tæt på Mariager Havn.

Det er ejeren af den tidligere XL-Byg ved Havnevej/Fjordgade i Mariager, der har henvendt sig til Mariagerfjord Kommune med ønske om at få udarbejdet en lokalplan til boligbebyggelse med 16 rækkehuse.

HOBRO

Daginstitution
Mariagerfjord Kommune bygger ny daginstitution i Hobro Nord, og der er i forhold til tidligere beslutninger vedrørende byggeriet foretaget nyt beregninger med traditionelt byggeri med kommunens standardkrav uden DGNB-certificering. Disse nye beregninger blev godkendt af Mariagerfjord byråd for nylig.

Dette indebærer, at rådgiverydelser udbydes i indbudt licitation, at håndværkerydelser udbydes i indbudt fagentreprise, og at byggeriet udføres som traditionelt byggeri og uden DGNB-certificering.

Byggeriet skal have plads til 60 børnehavepladser, 20 specialpladser, 20 flexpladser, 12 vuggestuepladser, et areal til dagplejens legestue og en multisal.

Ifølge tidsplanen udbydes byggearbejdet til september, og byggeriet gennemføres i perioden fra november 2019 til juni 2021.

HOBRO

Scene
Fagenheden Teknik og Byg i Mariagerfjord Kommune har udarbejdet forslag til Lokalplan 133/2019, som giver mulighed for opførelse af en fast scene på Ambu Pladsen i Hobro til stedets arrangementer og for udvidelse af den eksisterende parkeringsplads ved Korsgade.

Mariagerfjord byråd besluttede på sit seneste møde at sende lokalplanforslaget i offentlig høring i otte uger.

REGION SJÆLLAND

RØDBY

Ridehal og hestestald
Lolland Kommune har givet Bindernæs Efterskole i Rødby miljøtilladelse til etablering af ridehal, hestestald og møddingsplads samt anvendelse af eksisterende staldanlæg til blandet dyrehold.

Miljøgodkendelsen kan påklages til Miljø- og Fødevareklagenævnet frem til 14/1. 

REGION MIDTJYLLAND

RINGKØBING

Bade- og wellnessområde
Hotel Fjordgården i Ringkøbing har bedt Ringkøbing-Skjern Kommune om at dispensere fra lokalplan nr. 01.089, så hotellet kan udvides sit bade- og wellnessområde.

Den nye tilbygning skal indeholde pool, saunaer samt opholdsarealer.

Administrationen vurderer, at der ikke kan dispenseres som ønsket, men at der skal udarbejdes en lokalplan for at projektet kan realiseres.

Administrationen indstiller således, der der meddeles afslag på ansøgningen om dispensation, og at det meddeles ansøger, at udarbejdelse af lokalplan for udvidelse af Hotel Fjordgårdens bade- og wellnessområde kan igangsættes for ansøgers regning og risiko.

Teknik- og miljøudvalget tager stilling i sagen på sit møde i dag. 

RØDKÆRSBRO

26 tæt-lave boliger
Ejeren af ejendommen Nørre Langgade 38 i Rødkærsbro ønsker at opføre 26 tæt-lave boliger. Planerne lader sig ikke gennemføres inden for rammerne af gældende lokalplan, og teknisk udvalg i Viborg Kommune skal på sit møde møde i morgen tage stilling til, om der skal igangsættes ny planlægning for området.

Bygherre ønsker at opføre 26 tæt-lave boliger som dobbelthuse på ejendommen. Derudover etableres der fælles opholdsarealer som en grøn naturkile på grunden, som forbinder lokalplanområdet til det grønne område "Æbleskoven" mod nord.

Såfremt lokalplanlægningen sættes i gang som foreslået, forventer forvaltningen, at en lokalplan kan være endelig vedtaget til sommer engang. 

VIBORG

Pavillon
Der er brug for plads til flere børn i autisme-afdelingen ved Vestervang skole i Viborg Kommune, og forvaltningen foreslår derfor, at der opstilles en pavillon mere på stedet.

Børne- og ungdomsudvalget tager stilling til forvaltningens forslag i dag.

I maj 2016 stod de nye bygninger færdig til autisme-afdelingen ved Vestervang Skole og de kunne rumme 75 børn. Bygningerne blev suppleret med en pavillon på 220 kvm 1. maj sidste år, og nu er der altså brug for yderligere en pavillon, der kan tage imod elever fra 1. april, mener forvaltningen. 

LØGSTRUP

Tæt-lave boliger
Vestergaard Huse ønsker at opføre seks tæt-lave boliger ved Borgergade 10B i Løgstrup, og i den forbindelse skal teknisk udvalg i Viborg Kommune på sit møde i morgen tage stilling til, om der skal udarbejdes ny lokalplan for området, så byggeplanerne kan realises.

Bygherre ønsker at opføre seks tæt-lave boliger med tilhørende opholdsarealer og parkeringsfaciliteter på Borgergade 10B. Området er cirka 2770 kvm og består af Borgergade 10B og dele af en kommunal grund. Bygherre ønsker at købe cirka 770 kvm jord af Viborg Kommune.

Ved vedtagelse af en ny lokalplan, der muliggør projektet, ligger således implicit, at kommunen også er sindet at sælge det kommunale areal, der indgår i projektet. Dette vil dog skulle godkendes i en særskilt sag i økonomi- og erhvervsudvalget.

Vestergaard Huse ønsker også at opføre otte tæt-lave boliger på Kølsenvej 13 i Løgstrup, hvor der tidligere har ligget en institution. Også her bliver der brug for ny lokalplanlægning, inden der kan bygges.

BJERRINGBRO

10 hytter
Den selvejende institution, Bjerringbro Idrætspark har fremsendt en ansøgning til Viborg Kommune om igangsætning af planlægning for opsætning af 10 hytter til overnatningsformål ved Bjerringbro Idrætspark.

Da ansøgningen ikke er i overensstemmelse med gældende lokalplan, skal der tages stilling til, om der skal igangsættes ny planlægning for området.

Teknisk udvalg har sagen på dagsordenen i morgen.

Bjerringbro Idrætspark ønsker at etablere hytter til overnatning for i højere grad at åbne muligheder for at arrangere træningslejre, kurser og lignende, hvor der er behov for overnatning. Hytterne skal tilsammen kunne huse 50 personer.

VIBORG

58 boliger
Viborg byråd har godkendt, at Boligselskabet køber en grund i Arnbjerg til brug for opførelse af almene familieboliger. Samtidig har byrådet godkendt skema A for byggeriet, som omfatter 58 almene boliger.

Byggeriet opføres både som tæt-lavt byggeri i et plan, tæt-lavt byggeri i to plan med intern trappe samt dobbelthuse i to etager med vandret lejlighedsskel. Projektet har et samlet areal på 5.378 kvm. Der etableres et fælleshus med fælleslokale, køkken, værksted og to gæsteværelser.

Boligselskabet Viborg forventer, at halvdelen af boligerne er klar til indflytning primo 2021 og den anden halvdel ultimo 2021.

Du kan hver dag se en opdateret liste over nye byggeopgaver (kræver abonnement) i Licitationen-Byggeriets Dagblad. Se hvordan du abonnerer her

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078