23948sdkhjf

Dominus køber Dansk Automatikservice

En kombination af behov for nye lokaler, ønsker om vækst og stigende markedskrav går nu op i en højere enhed, når to af markedets ældste virksomheder inden for servicering af bygningsautomatik (building management-systemer) smelter sammen. Det sker den 1. december, når Dominus A/S med hovedkontor i Herning og afdelinger over hele landet overtager Dansk Automatikservice ApS.

Dansk Automatikservice ApS ligger i Greve, og i forbindelse med udløb af deres nuværende lejekontrakt har Tommy Brandi, der har været direktør og ejer af virksomheden siden 1. december 2007, i en periode været på udkig efter et nyt og større lejemål til den voksende servicevirksomhed.
- Da vi begyndte at søge efter nye lokaler, startede der samtidig en strategisk proces om virksomhedens forretningsområder og fokus. Vi er en nichevirksomhed, som i 37 år har specialiseret os dybt i bygningsautomatik, der bliver stadigt mere avanceret. Spørgsmålet var derfor, om vi skulle udvide forretningsområderne organisk eller vælge at benytte flytningen til at blive en del af noget større, fortæller direktør Tommy Brandi.

I forbindelse med en opgave var han i kontakt med Dominus og indledte drøftelser med adm. direktør Toke Juul, der efter opkøb af JTN Automatik A/S i Kastrup og H&N Technology i Næstved ønskede at sætte ekstra ressourcer ind på serviceforretningen øst for Storebælt.

Vækstmatch
- Indtil købet af JTN sidste år var vores afdeling i Karlslunde brohoved for vores aktiviteter på Sjælland, så med Tommys behov for nye lokaler i Greve-området og vores vækststrategi opstod der et naturligt match for at drøfte mulighederne for et tættere samarbejde, siger Toke Juul fra Dominus A/S.

Drøftelserne var gode og endte med en aftale om, at Dominus køber Dansk Automatikservice, og at Tommy Brandi bliver projektleder i Karlslunde-afdelingen, hvor alle medarbejderne samtidig fortsætter og indgår i Dominus’ organisation sammen med de øvrige serviceteknikere.
- Med de forenede kræfter kommer servicen til at være endnu stærkere, når begge virksomheders kunder i fremtiden får adgang til flere kompetencer inden for åbne Building Management Systemer med særligt fokus på TREND-løsninger, lyder det fra Toke Juul.

Mens projektforretningen på Sjælland nu samles i Kastrup, skal serviceforretningen styres fra afdelingen i Karlslunde, hvor Tommy Brandi med salget til Dominus nu får mere tid til at gå i dybden med det faglige, mens de centrale funktioner i Dominus fremover overtager de mere administrative opgaver.

Flere kræfter til serviceforretningen
Hos Dominus ser servicechef Jonas Skelmose frem til at få endnu flere muskler i serviceforretningen øst for Storebælt, hvor en række store kunder betjenes.
- Dansk Automatikservice har gennem årene opbygget en stor og stabil kundekreds. Det kræver meget dygtige medarbejdere, som kan servicere den type kunder, der stiller høje krav. Det skaber respekt, og jeg ser frem til at arbejde sammen med de erfarne kræfter fra Dansk Automatikservice, understreger Jonas Skelmose.

Med købet af Dansk Automatikservice ApS beskæftiger Dominus A/S tæt ved 150 medarbejdere i Danmark. Virksomheden indgår i Nordomatic-koncernen, der udover Dominus i Danmark har tilsvarende selskaber i Sverige og Norge. Gennem en decentral strategi er Dominus med afdelinger i en række danske byer både tæt på kunderne og kan samtidig betjene sine nordiske kunder gennem kollegerne i Nordomatic-koncernen, der har kapitalfonden Adelis Equity i ejerkredsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109