23948sdkhjf

Byggeriet kan hente teknologi-hjælp hos nyt rejsehold

Robotter, droner og 3d-print.

De teknologiske muligheder er mange, og der er nu hjælp at hente for de aktører i byggeriet, der har svært ved at finde ud af, hvad de skal vælge.

Med støtte fra Grundejernes Investeringsfond etablerer Dansk Byggeri i samarbejde med Danske Ark, FRI og Bygherreforeningen nu et rejsehold af uvildige rådgivere.

- Vi etablerer et rejsehold, fordi vi oplever en form for rådvildhed i branchen om, hvad der findes af ny teknologi, og hvad man skal vælge. Muligheder er mange, og det kan være svært at skabe overblik og ikke mindst vide, om en ny teknologi er moden, om der er evidens for, at den for eksempel nedsætter belastning, og hvad man med fordel kan bruge i virksomheden. Mange ser muligheder, men ved ikke, hvordan de skal komme i gang med det, forklarer direktør i Dansk Byggeri Michael H. Nielsen til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Build 4.0 - Rejseholdet, som indsatsen hedder, skal netop hjælpe virksomheder blandt bygherrer, arkitekter, rådgivende ingeniører og udførende virksomheder med at finde ny teknologi, der understøtter deres produktion.

Plads til flere
Rejseholdet skal screene markedet for mulige leverandører, analysere teknologivalget i forhold til den produktion, der skal understøttes samt vurdere behov for for eksempel efteruddannelse af medarbejdere i virksomheden, så en ny teknologi succesfuldt kan implementeres.

Rejseholdet

Rejseholdet består af virksomhederne :
- CN3 v/ Rolf Carlsen
- HD Lab v/ Rolf Büchmann
- Insight Partners v/ Martin Boysen
- Basit v/ Martin P. Jakobsen

Holdet koordineres af en styregruppe bestående af :
- Dansk Byggeri
- Danske Arkitektvirksomheder
- Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI
- Bygherreforeningen

Indtil videre består Rejseholdet af fire virksomheder. Ingen af dem sælger selv produkter, men er uvildige rådgivere med dokumenteret erfaring, lyder det fra Dansk Byggeri.

- Og der er plads til flere virksomheder i rejseholdet, hvis de vel at mærke lever op til vores krav om kompetence og uvildighed, fortæller Michael H. Nielsen, der håber på et par stykker eller tre mere.

Arbejdsgiver- og brancheorganisationens forhåbning er, at rejseholdet kan give flere aktører i byggeriet mod på at bruge ny teknologi og skabe opmærksomhed omkring de uvildige rådgivere på området.

- Det her er vores måde at skubbe lidt på branchen, siger Michael H. Nielsen og oplyser, at støtten fra Grundejernes Investeringsfond giver mulighed for seks-otte afklaringsforløb inden for byggeriets værdiklæde.

Håber på samarbejder
En af de virksomheder, der er en del af rejseholdet, er rådgivningesvirksomheden CN3, som konkret kan hjælpe med at øge virksomheders industrialiseringsgrad fortæller adm. direktør, Rolf Carlsen. Han oplyser, at CN3 udover i samarbejde med organisationerne ønsker at hjælpe med at skubbe til den teknologiske udvikling i branchen og dermed skabe bedre konkurrencedygtighed håber på mulighed for samarbejder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094