23948sdkhjf

Efter ni måneder: Underskud på 800 millioner i NCC

Den svenske bygge- og anlægsgigant NCC, der har flere selskaber i Danmark, står med et dundrende minus på over en milliard svenske kr. svarende til 772 mio. danske kr. efter årets første ni måneder.

Det viser det nye kvartalsregnskab udsendt torsdag morgen.

Tabet blev allerede varslet i sidste uge og skyldes en række store nedskrivninger, der er foretaget efter en større gennemgang igangsat af den nye topchef.
– Resultatet i 3. kvartal blev stærkt påvirket af konsekvenser af den grundige gennemgang af NCC’s samlede aktiviteter, der blev gennemført og formidlet den 16. oktober via pressemeddelelse og på et kapitalmarkedsmøde, skriver koncernchef Tomas Carlsson i en pressemeddelelse.

NCC har skruet ned for forventningerne til udbyttet af en række igangværende tvister og garantier, værdien af nogle udviklingsejendomme er nedjusteret, og der er foretaget nedskrivninger på flere projekter. Til sammen giver det et underskud på over 800 mio. kr. i tredje kvartal, som betyder, at overskuddet fra første halvår er spist.

Omsætningen er steget fra 27 mia. kr. til 28 mia. kr. sammenlignet med samme periode sidste. NCC har også øget ordrebeholdningen, der nu har rundet 40 mia. danske kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094