23948sdkhjf

Fyld ordrebogen: Her er der nye byggeopgaver på vej

REGION HOVEDSTADEN

TAASTRUP

Ombygning
Blå Kors Pensionat Taastrup har fået bevilget midler til projekt Sam-bo af Sundhedsstyrelsen, og de ønsker at erhverve ejendommen Taastrup Hovedgade 10A til bofællesskab.

Ejendommen er udlagt til erhvervsformål, og en ændring kræver et kommuneplantillæg og en ny lokalplan.

Plan- og Miljøudvalget skal på sit møde i morgen beslutte, om der skal udarbejdes lokalplanforslag med mulighed for beboelse for Taastrup Hovedgade 10A.

BRØNDBY

Projektering af skoleudvidelse
Brøndby Kommune har afsat penge til en udvidelse af Brøndbyvester skole. Skolen er i dag en fire-fem sporet skole, og den ønskes udvidet med to spor.

Centralforvaltningen søger nu om frigivelse af en projekteringsbevilling på 150.000 kr., som skal bruges på at afklare forudsætningerne for gennemførelse af skoleudvidelsen samt opstart af projekteringen.

Økonomiudvalget har sagen på dagsordenen i morgen.

Selve skoleudvidelsen forventes gennemført i perioden 2019-2021.

BALLERUP

Ombygning og istandsættelse
Børnehuset Valhalla i Skoven i Ballerup Kommune er blevet udbygget med henblik på at kunne rumme Valhalla i Byen, der fraflytter Egebjergvang 82. Dermed er tiden kommet til det næste skridt i rokadesporet, nemlig flytningen af BFO Agernhuset ind på Skovvejens Skole Øst, hvor Valhalla i Byen hidtil har hørt til.

Flytningen medfører, at de tommer lokaler på skolen skal ombygges og sættes i stand, så de er klar til indflytning, ligesom de fraflyttede, lejede lokaler skal istandsættes.

Der skal desuden etableres en sikker gangforbindelse mellem den nuværende legeplads i skolens nordøstlige hjørne og legepladsen ved Det Blå Hus.

Ballerup Kommunalbestyrelse anlægsbevilgede forleden 2,5 mio. kr. til formålet.

LYNGE

Boliger
Teknik, erhverv, plan og miljøudvalget i Allerød Kommune holder møde i dag og skal blandt andet tage stilling til et forslag til lokalplan for et område ved Baunevænget.

Forslaget er udarbejdet på baggrund af et udbud af arealet, som blev vundet af Casa Nord, og udvalget anmodes om at indstille forslaget til godkendelse i økonomiudvalget og byrådet med henblik på udsendelse i offentlig høring.

Lokalplanen vil bane vejen for opførelse af 40 boliger i form af rækkehuse og dobbelthuse i en etage i et område i det nordlige Lynge.

REGION SJÆLLAND

TØLLØSE

Udbygning af vandværk
Kvarmløse - Tølløse vandværk har et ønske om at bygge ud, så der bliver cirka 68 kvm mere administrations- og lagerbygning i forhold til i dag.

I den forbindelse er der udarbejdet et forslag til kommuneplantillæg, som nu indstilles godkendt med henblik på offentliggørelse. Sagen er på dagsordenen, når økonomiudvalget i Holbæk Kommune holder møde i morgen.

REGION SYDDANMARK

HOLSTED

Tilbygning
Der skal opføres en tilbygning til bygningerne til specialklasser på Højmarkskolen i Holsted, og sagen er på økonomiudvalgets dagsorden i dag. Afdelingerne for Dagtilbud & Skole og Bygningsservice & Beredskab har i samarbejde med Højmarkskolen udarbejdet en skitse og et økonomisk overslag. Skitsen viser en tilbygning med fire klasselokaler, to mindre lokaler og tre toiletter, og udgiften til byggeriet er beregnet til godt 3,2 mio. kr.

Udvalget bliver bedt om at godkende skitseforslaget og sige god for, at administrationen udpeger en rådgiver til at udarbejdelse af udbudsmateriale, og at byggeopgaven udbydes i indbudt licitation i hovedentreprise.

GJERNDRUP

Bolig og shelters
Der er udarbejdet et forslag til ny lokalplan for Enghave dyrepark i Gjerndrup i Vejen Kommune, fordi ejeren af dyreparken ønsker at bygge en mindre bolig med garage for personalet, der er tilknyttet parkens drift, samt 10 shelters.

Forslaget indstilles nu til politisk godkendelse i økonomiudvalget og byrådet med henblik på offentliggørelse.

REGION MIDTJYLLAND

TIMRING

Multisal
Herning Byråd har vedtaget lokalplan nr. 85.OF.3.1 for Møltrup Optagelseshjem ved Timring endeligt.

Det er lokalplanens formål at sikre den fremtidige anvendelse til privat institution i form af Møltrup Optagelseshjem ved at fastsætte bestemmelser for ny bebyggelse og anlæg, og samtidig sikre, at en udvidelse sker til mindst mulig gene for de kulturhistoriske, arkitekttoniske og landskabelige værdier i området, herunder sikring af Møltrup Hovedgård, som er fredet.

Lokalplanen giver mulighed for at opføre ny bebyggelse i form af multisal, boliger/værelser, produktionshaller/værksteder med videre. Lokalplanen giver også mulighed for nedrivning af en villa fra 1931.

HERNING

Skæve boliger
Herning Kommune ønsker at opføre et bo- og aktivitetstilbud samt en række "skæve boliger" i Bethaniagade 26-30 til borgere, der har svært ved at passe ind i et almindeligt boligmiljø.

For at realisere disse planer er der udarbejdet lokalplanforslag for Bethaniagade 26-30, som giver mulighed for at nedrive de eksisterende bygninger og opføre ny bebyggelse til boliger, offentlige formål og liberalt erhverv.

Herning Byråd godkendte forleden lokalplanforslaget.

GULLESTRUP

Undervisningsfaciliteter
Det eksisterende Løvbakke Naturcenter ved Løvbakkerne i Gullestrup i Herning Kommune har omkring 65.000 besøgende om året. Centret kan ikke længere rumme de mange forskellige besøgsgrupper samtidig, og der er derfor behov for en ny bebyggelse til undervisning og formidling. Samtidig skal Genbrug og Affald opgradere sin ’Affaldsskole’ med nye og bedre undervisningsfaciliteter i Løvbakkerne.

For at det kan lade sig gøre er der udarbejdet et forslag til lokalplan for området, og det blev foreløbigt vedtaget af Herning Byråd forleden.

SKIVE

Renovering
Renovering og ombygning af Gl. Skivehus er et af de punkterne på dagsordenen, når udvalget for teknik og miljø i Skive Kommune holder møde i dag.

Skive Kommune har solgt Palæbygningen, og nu skal renoveringsgraden og den fremtidige anvendelse af den gamle bindingsværksbygning fastlægges.

Teknik, Miljø & Udvikling indstiller, at bygningen renoveres, så den bliver anvendelig. Det indebærer blandt andet, at der skal renoveres tag og fag, at den gamle Lenmandsstue renoveres, at der etableres en trappe til første sal, at der installeres et par toiletter på hver etage, og at de tekniske installationer renoveres og færdiggøres med vand, varme og belysning.

Den samlede pris for den foreslåede renovering anslås til godt 8 mio. kr.

Du kan hver dag se en opdateret liste over nye byggeopgaver (kræver abonnement) i Licitationen-Byggeriets Dagblad. Se hvordan du abonnerer her

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093