23948sdkhjf

Tømrer- og snedkerfirma på eksklusiv opgave

200 år gammel erhvervsejendom omdannet til otte eksklusive ejerlejligheder
Nedsunket skorsten og syv gulvlag var nogle af de udfordringer, som en 200 år gammel københavnerbygning gemte på, da Moestrup Tømrer & Snedker skulle totalrenovere og istandsætte en erhvervsejendom på Store Kongensgade til otte eksklusive lejligheder

De gamle københavnske lejligheder gemmer på masser af historie. I tilfældet med totalrenoveringen af Store Kongensgade gemte de oven i købet på syv lag gulve samt en skorsten, der var sunket 25 cm. Placeret i indre by tilhørte ejendommen samtidig et minimalt gårdareal, som hæmmede transport af materialer og affald. Der var derfor en del mere arbejde end forventet, da Moestrup Tømrer & Snedker sagde ja til opgaven med indvendig renovering af 1.150 kvadratmeter erhvervsmål fra 1800-tallet, der skulle blive til otte nye ejerlejligheder.

Det første arkitektfirma, der var sat på opgaven, havde ikke taget højde for den omfattende totalrenovering Derfor søgte bygherre og ejendomsinvesteringsvirksomhed Ceraco A/S råd hos Moestrup Tømrer & Snedker.

- Bygningen var i rigtig dårlig stand. Den første arkitekt havde ikke taget stilling til indretningsplanerne og de udfordringer, som gamle ejendomme kan have. Derfor var vi nødt til at udskyde det arbejde, som vi havde planlagt. I stedet spurgte bygherren, om vi havde kendskab til en arkitektvirksomhed, der havde erfaringer med renovering af ældre bygninger. Vi anbefalede Gaihede A/S, der løftede opgaven, og som virksomhed stod vi tilbage med et flot resultat og et godt samarbejde, fortæller Niels Moestrup, der er tømrermester i Moestrup Tømrer & Snedker.

Fantastiske udfordringer
I den 200 år gamle bygning var der både behov for at rette loft og gulv op. Alt det indvendige i ejendommen skulle derfor rives ned. Samtidig var ingeniøren bekymret for, at den bærende skorsten, der var sunket 25 cm, ville få resten af bygningen til at synke. Skorstenen var dog blevet sikret, men blev forstærket yderligere med stålprofiler, mens de resterende bjælker i ejendommen blev forstærket.

- Det var et oldtidsfund af en bygning, der virkelig havde behov for et løft. Da vi gik i gang med renoveringen af gulvet, fandt vi ud af, at hele syv lag skulle rives ned. Det har blandt andet været med til at øge rumhøjden i lejlighederne og dermed gjort rummene større og lysere. Renoveringen var derfor på alle måder en fantastisk udfordring, da vi med gedigent gammeldags håndværk kunne omdanne den historiske bygning til nye, eksklusive lejligheder, fortæller Niels Moestrup.

De ekstraordinære renoveringsopgaver gjorde, at omkostningerne for totalrenoveringen blev fordoblet. Udover nedrivningen lavede Moestrup også specialfremstillede døre, indfatninger, paneler, gulve og fliser.

Lille gård gav kreativ arbejdsproces
Den store renoveringsproces bød også på arbejdsmæssige udfordringer i hverdagen. Lejlighederne tilhørte nemlig kun et lille gårdareal, hvor Moestrup kun havde plads til en trailer til at transportere affaldet væk fra ejendommen.

- Vi blev nødt til at anbringe en lift, der kunne få affaldet ned fra lejlighederne til en trailer, hvorpå vi kunne køre det væk fra lejlighederne. Det var en udfordring, hvor vi skulle tænke kreativt for at optimere arbejdsprocessen, siger Niels Moestrup.

De brede københavnske cykelstier giver samtidig ikke de bedste forhold, når det gælder til- og frakørsel ved en arbejdsplads, hvor store mængder materialer skal transporteres.

- Logistikken skal gå op, når man har en opgave, hvor der ikke er de nemmeste arbejdsforhold. Ellers kan man som virksomhed komme af med mange penge. Men vores medarbejdere var gode til at håndtere udfordringerne og holdte hovedet koldt, når det kom til pladsmanglen, fremhæver Niels Moestrup.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079