23948sdkhjf

Skolelever fra hele landet til DM-finale i Skills Stafet

Ved DM i Skills 2018 i Herning holdes der fredag DM-finale i Skills Stafet med deltagelse af 75 hold
Elever fra 67 forskellige skoler rundt om i landet fordelt på 75 hold er for alvor ved at varme op til DM-finalen i Skills Stafet.

Skills Stafetten er en konkurrence for elever i landets 8. klasser. De dyster i hold á 3 i at løse en række praktiske opgaver på tid. Holdene skal være blandet af drenge og piger, og opgaverne kan være udsavning og samling af trækasser, samling af rør i bestemt mønster, stabling af dåser, forbindelse af elkabler, fordeling af piller i æsker, hjulskift på bil, servietfoldning osv.

Eleverne møder typisk Skills Stafetten i forbindelse med introdagen på den lokale erhvervsskole, og i løbet af et år kommer ca. 70 procent af alle landets 8. klasser på den måde igennem Skills Stafetten. Vinderholdene udtages til DM-finalen.

Som nævnt kommer de 75 deltagende hold kommer til Herning fra 67 forskellige skoler rundt om i landet, og hvert hold har hele klassen med til at heppe.

Løjerne begynder fredag klokken 9 og kører til klokken 14 under ledelse af TV-værten Joakim Ingversen.

DM i Skills med 42 konkurrencefag og 19 demonstrationsfag begynder i MCH i Herning torsdag 18. januar klokken 9 med åbningsceremoni ved undervisningsminister Merete Riisager, og det slutter lørdag den 20. 15:30. Statsminister Lars Løkke Rasmussen kårer de nye Danmarksmestre.

SkillsDenmark er en nonprofit-organisation støttet af Undervisningsministeriet, arbejdsmarkedets parter, faglige udvalg, erhvervsskoler, fonde og virksomheder. Formålet er at fremme det gode håndværk og fokus på erhvervsuddannelserne gennem konkurrencerne DM i Skills, EuroSkills og WorldSkills.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08