23948sdkhjf

Dine ansatte går på jagt efter nyt job i januar

- Tiden er atter på lønmodtagernes side, vurderer eksperter.
I en ny meningsmåling, lavet af analysebureauet Wilke for Avisen.dk, svarer 13,6 procent af 1.021 repræsentativt udvalgte danskere, at de forventer at søge nyt job i 2018.

Og der god grund til at overveje et jobskifte netop nu, fortæller grundlægger og direktør i jobdatabasen Jobindex, Kaare Danielsen.

Januar er nemlig den mest gunstige måned for jobsøgende.

- Virksomhederne kommer tilbage fra juleferien med nye budgetter og planer. Så det er også højsæson for jobannoncer. Hvis man vil skifte job, så er januar et ganske udmærket tidspunkt at gøre det på, siger han til Avisen.dk.

Ifølge Kaare Danielsen er det ikke unormalt, at man overvejer jobsituationen omkring nytår. Men i år er det er særlig god grund til at overveje jobskifte.

Færre søger ledige jobs
Efter kriseårene, hvor der har været kamp om stillingerne, er det nu arbejdsgivernes tur til at gøre sig attraktive og fleksible over for medarbejderne, vurderer han.


Nyt job i 2018

I en spørgerunde, lavet af analysebureauet Wilke for Avisen.dk, har 1.021 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år svaret på følgende spørgsmål: Forventer du at søge et nyt/andet job i 2018?

Ja, jeg er i et fast job og forventer at søge et nyt: 13,6 procent

Nej, jeg er i et fast job og forventer ikke at søge et nyt: 46,4 procent

Jeg har ikke et fast job: 8,9 procent

Jeg er uden for arbejdsmarkedet: 31,2 procent

Undersøgelsen er foretaget i perioden 13-19. december 2017.
Kilde: Wilke
Og der kommer også færre ansøgninger til de ledige stillinger.

- Vi går ind i en tid, hvor det bliver sværere at finde medarbejdere. Jeg har de sidste ni år holdt foredrag om, hvordan man som jobsøger skal være fleksibel og gå på kompromis med lønnen og sige ja til et job, der måske ikke lige var det, man drømte om. Men nu har vi lige passeret det punkt, hvor arbejdsmarkedet er i balance, siger Kaare Danielsen.

Gode tider i vente
Det globale rekrutterings- og vikarbureau Randstad har i rapporten workmonitor fra december kortlagt lønmodtageres lyst til jobskifte. Her fremgår det, at 25 procent orienterer sig om nye jobmuligheder eller aktivt jobsøgende.

26 procent er åbne over for nye jobmuligheder, mens 48 procent ikke er interesserede i jobskifte. Mindst 400 personer i alderen 18-65 med fast arbejde har deltaget i undersøgelsen.

Og appetitten på nyt job er et klart tegn på, at vi er kommet os over finanskrisen, og der gode tider i vente for arbejdstagerne, fastslår direktør for Randstads danske rekrutteringsafdeling, Thomas Bælum:

- Hvis man ser på antal stillinger, der er slået op, så nærmer vi os niveauet fra før finanskrisen. Og det er en ret god indikator for mobiliteten i arbejdsmarkedet. I og med konjunkturen går godt og privatøkonomien ser rigtig fornuftig ud, så stiger folks vilje og lyst til at prøve noget nyt kraftigt, siger Thomas Bælum til Avisen.dk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.073