23948sdkhjf

Nu kan nye stilladsfolk lære af makkeren

Sidemandsoplæring allerede tidligt i forløbet af den toårige stilladsmontøruddannelse
1. januar 2018 trådte nye regler i kraft for uddannelse af stilladsmontører. Det bliver nu muligt at anvende sidemandsoplæring allerede tidligt i forløbet af den toårige stilladsmontøruddannelse

Ændringen betyder, at sidemandsoplæring bliver mulig gennem hele uddannelsen. Formanden for Stilladssektionen, Kurt Bo Jensen, håber, at bekendtgørelsens mulighed for sidemandsoplæring vil give flere elever på uddannelsen.

- I Stilladssektionen er vi rigtig glade for, at Arbejdstilsynet og politikkerne har været lydhøre over for stilladsbranchens fælles henvendelse om behovet for ændring af reglerne for elever under uddannelse i branchen, siger Kurt Bo Jensen.

- At opstille stilladser er nemlig ikke noget, du alene lærer på skolebænken på et treugers kursus et par gange om året. Du lærer for alvor at opstille korrekte stilladser ude på opgaven, hvor du sammen med en erfaren kollega vurderer de utallige problemstillinger, der opstår.

Mere lyst til at tage elever
Kurt Bo Jensen er også af den opfattelse, at ændringen vil få en positiv effekt på stilladsvirksomhedernes lyst til at tage elever.

- De seneste år har stilladsbranchen mere end fordoblet antallet af elever, der årligt gennemfører stilladsmontøruddannelsen. Denne ændring vil skærpe virksomhedernes appetit yderligere på at tage nye elever. Vi uddannede cirka 125 stilladsmontører i 2017. Med regelændringen i ryggen bør vi kunne nå op på cirka 150 elever i 2018. Det er vigtigt, for som i alle andre brancher kæmper vi for at sikre os den nødvendige kvalificerede arbejdskraft, siger Kurt Bo Jensen.

KOMBINATIONSUDDANNELSE
Ændringen af bekendtgørelsen om arbejdsmiljøfaglige uddannelser betyder, at der indføres en kombinationsuddannelse.
Kombinationsuddannelsen indeholder et introkursus, der gør det lovligt at sidemandsoplære, når der opstilles beregningskrævende stilladser samt teltoverdækninger og totalinddækninger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079