23948sdkhjf

Virklund Sport udvikler motorikmøbel

Et af de krav, der står skrevet i folkeskolereformen, er kravet om 45 minutters daglig aktivitet.

Det kan dog være vanskeligt for lærere og pædagoger at finde tid til fysisk aktivitet i et allerede travlt program, og ifølge undersøgelsen Bevægelse i skoledagen 2016 lever kun 60 procent af landets folkeskoler op til kravet.

Det var med den viden i baghovedet, at Virklund Sport sammen med arkitektfirmaet Keingart kastede sig ud i at udvikle et motorikmøbel.

Seks grundprincipper i fyr & birk
Møblet er udviklet ud fra seks grundprincipper, og resultatet er blevet et møbel i fyrretræ og birkefiner, opbygget af flere moduler. Det er modulerbart, socialt, sikkert, intuitivt, let tilgængeligt og foranderligt.

- Ideen med det nye motorikmøbel er, at det kan installeres i områder, hvor det ikke nødvendigvis er oplagt at være fysisk aktiv. Et godt eksempel er gangarealer. Her kan motorikmøblet integreres og invitere børnene til at udfordre deres motorik, bevæge sig og være sociale. Vi håber at hjælpe skoler, kommuner og andre institutioner til at se nye muligheder for at skabe mere aktivitet blandt 3-12-årige, siger Johannes Madsen, salgschef hos Virklund Sport.

Virklund Sport og Keingart får møblet produceret hos Virklund Sports underleverandør i Silkeborg.

Indtil videre er der ikke tikket nogen ordre ind, men man arbejder i hærdigt på sagen, både herhjemme og i Norge.

Inkluderende & lettilgængelige
Møblet giver mulighed for at man kan sidde, kravle ind i og op ad, hænge på hovedet i og herefter skille ad og sammensætte på ny.

Netop fokuset på principperne om at gøre aktiviteten omkring møblet inkluderende, intuitiv og lettilgængelig møder ros fra Mathilde Sederberg, lektor og cand.scient. i idræt og psykologi ved professionshøjskolen UCC i København.

- Fysisk aktivitet og bevægelse kan være ekskluderende, hvis der ikke ligger nogen tanke bag. Derfor er det vigtigt, at alle børn kan indgå med deres forskellige vilkår i aktiviteten. Det skaber den største mulighed for, at alle børn får gavn af de positive følgevirkninger af en forbedret motorik. Samtidig skaber det grobund for sociale fællesskaber og en oplevelse af mestring, hvis alle har mod på at gå ind i aktiviteten med visheden om, at det ikke nødvendigvis handler om at være størst eller stærkest, siger Mathilde Sederberg

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111