23948sdkhjf

Ny skattepraksis kan blive dyr for virksomheder

Højesteret afgør snart om lønudgifter til medarbejdere, der arbejder med udvidelse af virksomheders forretningsgrundlag, er fradragsberettigede. Skatteminister vil se på hele lovkomplekset omkring fradrag for driftsudgifter og for udgifter, der vedrører øget forretnings-omfang.
En praksisændring hos SKAT betyder, at virksomheder ikke kan fradrage lønomkostninger for medarbejdere, der arbejder med opkøb af nye virksomheder eller andre former for udvidelser af den eksisterende forretning.

I to konkrete sager har Østre Landsret slået fast, at SKAT har hjemmel til at ændre praksis frem over, således af den type udgifter ikke er fradragsberettigede.

Praksisændringen vil indbringe staten 600 mio. kr. om året i nye erhvervsskatter. Østre Landsrets afgørelse er imidlertid kæret til Højesteret, der behandler sagerne 24. og 26. juni.

Der er dog nu håb om, at politikerne under alle omstændigheder vil ændre skatteloven, så det er muligt at få skattemæssigt fradrag for lønudgifter til medarbejdere, der arbejder med at udvide en virksomheds forretningsgrundlag.

Den oprindelige skattelovgivning på området er fra 1903 og skelner mellem skattefradrag for udgifter til drift og udgifter til udvidelse af forretningen
.
I Socialdemokratiets nye vækstplan for erhvervslivet foreslår partiet at analysere, hvordan skatteloven kan laves om, så virksomhederne kan fradrage udgifter i forbindelse med udvidelse af deres forretningsgrundlag.

Skatteminister Karsten Lauritzen har bebudet, at Skatteministeriet vil se på sagen, så snart afgørelserne fra Højesteret foreligger.
Han har samtidig givet tilkende, at skattelovens skelnen mellem fradrag for driftsudgifter og andre typer udgifter skal tages op til revision. ’

Det glæder skattechef i Dansk Erhverv, Jacob Ravn.

”Det ville være hensigtsmæssigt at få kigget på Skatteloven i lyset af nutidens forretningspraksis.
Hyrer en virksomhed i dag en konsulent, må man godt fratrække hans honorar, hvis han hjælper med at optimere driften, men ikke, hvis han rådgiver om udvidelser af forretningsgrundlaget. Det er forældet og ikke hensigtsmæssigt”, siger Jacob Ravn til Leder Idag.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141