23948sdkhjf

Her er der nye byggeopgaver på vej

Læs i dag om kommende byggeprojekter i Ålsgårde, København, Gladsaxe, Vig, Nykøbing Sjælland, Haderslev, Nyborg og Viborg
REGION HOVEDSTADEN

ÅLSGÅRDE

Boligbebyggelse
Helsingør Kommune har netop fremlagt et forslag til lokalplan for et boligområde ved Skibstrup Stationsvej i Ålsgårde til høring. Lokalplanforslaget giver mulighed for byudvikling til boligformål i form af åben-lav og tæt-lav boligbebyggelse. Høringsperioden slutter den 29. marts.

Ejere og købere af de tre største ejendomme indenfor området har ansøgt kommunen om lokalplan, der skal muliggøre at området kan udstykkes og bebygges med parcelhuse, dobbelthuse og kædehuse. Ansøgernes projekter indeholder udstykningsmulighed for i alt 128 boliger fordelt på 83 fritliggende parcelhuse og 45 sammenbyggede enfamiliehuse i form af dobbelthuse og kædehuse.

KØBENHAVN

Ballet- og musikskole i Tivoli
Forslag til lokalplan "Tivolihuset", Indre By, som skal bane vej for opførelse af ny bebyggelse til ballet- og musikskole i Tivoli, er nu klar til godkendelse - i første omgang i Teknik- og Miljøudvalget på mandag. Tivolihuset skal udover faciliteter til ballet- og musikskole rumme administration for Tivoli A/S, restaurant/cafe/butik samt forlystelser ved siden af og ovenpå den eksisterende koncertsal mod Tietgensgade. I forhold til de første planer er projektet nu udvidet med en ny bygning mod sydvest.

Ballet- og musikskolens øvesal i glas placeres tværs henover den lave fløj af koncertbygningen mod Tietgensgade, en ny foyer mod sydvest samt en del af Tivolis administration. Tivolis administration fordeler sig med én etage ovenpå øvesalen samt to etager i den ny bygning sydvest for foyeren. I stueetagen i den nye bygning mod sydvest indrettes desuden restaurant/cafe/butik mod Tietgensgade og forlystelser mod Tivolihaven.

Der vil blive etableret solceller, tagterrasser med beplantning og alle tagflader begrønnes. Opsamlet regnvand vil så vidt muligt blive brugt til at vande Tivolis haveanlæg, herunder haveanlæg på taget af den nye bygning.

KØBENHAVN

Etablering af altangang
Den almene boligorganisation Domea har i 2013 modtaget prækvalifikation til støtte til at etablere et alment seniorbofællesskab med cirka 35 boliger i Tikøbgade på Nørrebro i København. Brugergruppen "Den 3. Revle", der efter aftale med bygherre Domea skal bebo bofællesskabet, har i forbindelse med projektudviklingen fremsat ønske om, at bygningens adgangssystem etableres som en altangang mod den nordvendte gadeside.

Ønsket er på Teknik- og Miljøudvalgets dagsorden for mødet på mandag.

Forvaltningen vurderer, at en løsning, hvor adgangen etableres mod den sydvendte gårdside og kombineres med altaner/udeophold, er mest velegnet.

GLADSAXE

Etablering af spillested
Gladsaxe Kommune planlægger at etablere et spillested bag den nuværende café Drop Inn i Telefonfabrikken, og Signal Arkitekter har lavet et ideoplæg.

Under forudsætning af at Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget beslutter at lade Spillestedsudvalgets anbefalinger danne grundlag for det videre arbejde med et egentlig projektforslag, vil forvaltningen forberede en sag til behandling på udvalgsmødet den 16. maj om organisering og proces for det videre forløb frem til ibrugtagning af spillestedet.

Spillestedsudvalgets anbefalinger og ideoplæg præsenteres for udvalget den 7. februar.

REGION SJÆLLAND

VIG

Etablering af biogasanlæg
Odsherred Kommune arbejder på at etablere et biogasanlæg i et offentligt/privat samarbejde. De private investorer ønsker at at komme i gang hurtigt muligt, da de skal levre biogas ultimo ultimo 2017. Derfor planlægges projektet at foregå i to etaper, hvor der i første etape etableres et biogasanlæg med kapacitet på 80.000 tons biomasse, og efterfølgende udbygges anlæggets kapacitet så med yderligere 80.000 - 120.000 tons biomasse. De private investorer varetager ifølge det oplyste første etape, og den fulde udbygning forudsætter en kommunal involvering.

Opførelse af et biogasanlæg på grunden kræver ny lokalplan samt kommuneplantillæg og VVM-redegørelse. Økonomiudvalget i Odsherred Kommune besluttede forleden at iværksætte den nødvendige planlægning.

NYKØBING SJÆLLLAND

22 almene boliger
Odsherred Byråd har sagt ja til at støtte opførelsen af 22 almene familieboliger på Rørvigvej i Nykøbing Sjælland. Det er Boligselskabet af 1942, der er bygherre.

Byrådet har også godkendt Lokalplan nr. 2013-29 og tilhørende kommuneplantillæg for et nyt boligområde ved Vandtårnet på Getsøvej i Nykøbing.

REGION SYDDANMARK

HADERSLEV

Bygningsvedligeholdelse
Haderslev Byråd besluttede forleden at frigive 20 mio. kroner til bygningsvedligeholdelse og energibesparende foranstaltninger.

Kommunale Ejendomme foreslår, at beløbet disponeres med ni mio. kroner til PCB-renovering, tre mio. kroner til efterkommelse af AT-påbud, en mio. kroner til asbestsanering, to mio. kroner til energibesparende foranstaltninger, fire mio. kroner til bygningsvedligeholdelse og en mio. kroner til opfølgning på afsluttede byggeprojekter.

Byrådet har også frigivet en mio. kroner til udvikling af landdistrikter.

NYBORG

Renovering af Nyborg Svømme- og Badeland
Nyborg Kommune overvejer at opgradere Nyborg Svømme- og Badeland, og det er planen, at Kultur- og Fritidsudvalget senest 1. maj skal komme med et oplæg på baggrund af byggeteknisk gennemgang og anbefalinger fra Teknik- og Miljøafdelingen og Nyborg Idræts- og Fritidscenter.

Administrationen har lavet et forslag til procesplan, som nu indstilles godkendt af Nyborg Byråd, der også skal tage stilling til frigivelse af en kvart mio. kroner til rådgivning. I første omgang er sagen på Kultur- og Fritidsudvalgets dagsorden på tirsdag.

REGION MIDTJYLLAND

VIBORG

Udvikling af kvarteret ved Viborg Domkirke
Viborg Kommune inviterer til borgermøde om visionen for kvarteret ved Viborg Domkirke onsdag den 8. februar.

De mange aktører i kvarteret har sammen sat sig et mål om at etablere et kulturelt kraftcenter. Dette skal ske ved at samle områdets seværdigheder til én fælles attraktion på internationalt niveau. Målet er at etablere en samlet attraktion, der ligger blandt de 50 mest besøgte attraktioner i Danmark, skriver Viborg Kommune på sin hjemmeside.

Visionen for udvikling af kvarteret, de enkelte projekter og deres aktører er samlet i en fælles præsentation kaldet Vision Helhedsplan for Domkirkekvarteret i Viborg. Præsentationen giver et billede af potentialet i Domkirkekvarteret og fungerer blandt andet som grundlag for at søge fondsmidler til realisering af helhedsplanen.

Målet er at færdiggøre projekterne i visionen til Reformationsjubilæet i 2026.

Licitationen-Byggeriets Dagblad bringer hver dag en liste over aktuelle byggeprojekter. Læs mere om abonnementsmuligheder her




Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094