23948sdkhjf

Hæder og fastansættelse til nyudlærte elektrikere

Hos Intego i Midtjylland kan man næsten ikke få armene ned.
- Vi betragter ikke kun vores lærlinge som en investering i fremtiden, men i høj grad også som en investering i nutiden. For selv om vi selvfølgelig også har et samfundsansvar for at sørge for uddannelse af fremtidens arbejdskraft, så ser vi i allerhøjeste grad lærlingene som en gevinst for virksomheden i form af kvalificeret arbejdskraft.

Det siger afdelingsleder Lars Hartmann Rømer fra Integos afdeling i Midtjylland, som netop har fastansat tre af sine færdiguddannede elektrikerlærlinge. To af de tre har afsluttet deres uddannelse med en medalje.

- Som virksomhed er vi ovenud stolte af, at vores lærlinge får så flot en svendeprøve. Det er udtryk for, at vi har nogle rigtig dygtige lærlinge, som udviser engagement og tager ansvar for deres egen uddannelse. Og skal vi klappe os selv lidt på skulderen, så er resultaterne jo også en ros til Intego som virksomhed og til de medarbejdere, der har været med til at oplære dem, siger Lars Hartmann Rømer.

Ansvar og udfordringer
En af de nyuddannede elektrikere, hvis resultat udløste en medalje, er 26-årige Kasper Brødsgaard, som er uddannet med speciale i automation & regulering. Efter afsluttet læretid har han fået fastansættelse i Integos afdeling inden for Industriel IT & Automation, hvor han primært beskæftiger sig med maskinanlæg i industrien.

- Som lærling har jeg oplevet, at man ikke bare får lov til at kigge en svend over skuldrene – man får sine egne opgaver, og får uddelegeret ansvar. Man bliver bare kastet ud i tingene, og hvis man så kommer lidt på dybt vand, er der altid hjælp at hente. Det er muligt at få de udfordringer, man selv ønsker, og man får lov til at arbejde praktisk med det, vi lærer om på skolen, fortæller Kasper Brødsgaard.

Kasper Brødsgaards praktiske svendeprøve bestod af fremstilling af et ventilationsanlæg med varmegenvinding af luften via luftreguleringsspjælde, mens han i den teoretiske del bl.a. skulle redegøre for produktets bagvedliggende teori og de sikkerhedsmæssige aspekter ved brug. Et samlet produkt, som var resultatet af hårdt arbejde, høj arbejdsmoral og ikke mindst et ønske om at udfordre sig selv og yde sit allerbedste:

- Jeg vil gerne gøre det bedst muligt hver gang. Hvis man kun lige klarer sig igennem, er der jo mange ting, man går glip af. Og man udvikler sig mere, jo sværere opgaver man får, lyder det fra den unge elektriker.

Intego i Midtjylland har på nuværende tidspunkt 19 lærlinge, og antallet af lærlinge er ikke udtryk for en fastsat kvote eller målsætning.

- Vi har en strategi om, at alle svende, der har evnen til at lære op og lære fra sig, skal have en lærling tilknyttet. Og jo bedre oplæring vores lærlinge får, desto bedre bliver de som kommende medarbejdere. Hos Intego opererer vi ikke med deciderede ”lærlingeopgaver”. Vi tror på, at den gode oplæring sker ved uddelegering af ansvar og faglige udfordringer. Derfor løses alle opgaver så vidt muligt i samarbejde mellem lærling og svend, og det er med til at styrke såvel fællesskab som det faglige niveau hos begge parter, siger Lars Hartmann Rømer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.202