23948sdkhjf

Sådan håndterer du miljøfarligt byggeaffald

Med en ny video vil nedbrydningsfirmaet Kingo Karlsen A/S stille skarpt på de store sundhedsskadelige og miljømæssige risici, der er forbundet med nedbrydning af bygninger, hvis de ikke håndteres korrekt.
Virksomheden opfordrer på denne måde branchen til at stå sammen om at få håndteret de miljøfarlige stoffer på forsvarlig vis, så byggeaffaldet i langt højere grad kan genanvendes.

Videoen viser med tegninger, hvordan man nedbryder bygninger, der indeholder miljøfarlige stoffer og hvilke risici, der er forbundet med ikke at nedbryde sådanne bygninger korrekt.

Især til de unge

Videoen, der kan ses på YouTube er målrettet de unge, fortæller Kingos marketingchef Jes Møller-Jensen.

”Der er stadig mange i byggebranchen, som endnu ikke har fået øjnene op for, at miljøfarlige stoffer er skadelige for mennesker og deres omgivelser, hvis de ikke håndteres korrekt.

Særligt er der mange unge, som tror, at miljøfarlige stoffer er noget, som hører fortiden til. Derfor er vi simpelthen nødt til at blive ved med oplyse om de risici, der er forbundet med blandt andet asbest, PCB og bly”, siger han.

I videoen illustreres blandt andet, at asbest ikke blot udgør en risiko for de mennesker, som arbejder med det. Asbestfibre kan som bekendt også sprede sig til familie og venner gennem tøj, hvis saneringen ikke foregår på forsvarlig vis.

”Videoen er et opråb til branchenom at arbejde sammen, så fremtidens nedbrydninger udføres på forsvarlig og miljørigtig vis.

Det er jo ikke nogen hemmelighed, at miljøsaneringer koster penge, men for os er der ikke nogen tvivl – vi har ganske enkelt ikke råd til at lade være, når man kigger på de sundheds- og miljømæssige konsekvenser. Det her handler om mennesker”, siger Jes Møller Jensen.

Ud over at have et stort fokus på miljøfarlige stoffer, viser videoen også, hvilke miljømæssige gevinster, der på den anden side er ved korrekt sortering af miljøfarlige stoffer og genanvendelse.

Du kan se hele videoen " her ".
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.084