23948sdkhjf

Færre byggevirksomheder kører med underskud

Byggeriet følger udviklingen i dansk erhvervsliv med færre underskud
De positive vinde er begyndt at blæse ind over bygge- og anlægsbranchen, og det kan nu også aflæses på bundlinjen hos landets bygge- og anlægsvirksomheder.

30,7 procent af virksomhederne kørte med underskud i andet kvartal af 2016, og det er færre end i samme periode sidste år, hvor 31,9 procent havde underskud.

Det viser en ny opgørelse fra Experian og FSR – danske revisorer, der har gennemgået de seneste regnskaber fra landets virksomheder.

Dermed følger bygge- og anlægsbranchen godt med resten af dansk erhvervsliv, der samlet også har oplevet en tilbagegang i antallet af underskudsramte virksomheder. Antallet af selskaber med overskud er faldt fra 32,6 til 31,4 procent, og det er kun i landbruget, at de røde tal er steget.

”Overordnet dækker tallene over en positiv udvikling, hvor andelen af selskaber med underskud er faldet støt siden finanskrisen. Vi lander denne gang på det laveste niveau siden oktober 2008. Alene siden 1. kvartal af 2016 har 1.400 selskaber vendt et underskud til overskud eller et rundt nul i deres seneste regnskab”, siger erhvervspolitisk direktør hos FSR – danske revisorer Tom Vile Jensen i en kommentar til tallene.

Mange konkurser i byggeriet

Selv om andelen af underskudsramte virksomheder inden for bygge og anlæg er faldet, viste de seneste konkurstal fra Danmarks Statistik, dog at byggeriet er hårdt ramt.

Første halvdel af 2016 bød således på 492 konkurser i branchen, der dermed blev det værste halvår siden 2010 – som dengang var det værste år i historien. Til sammenligning var der blot 247 konkurser i første halvår af 2014.

Analysechef i Dansk Byggeri Andreas Fernstrøm forklarede til Licitationen – Byggeriets Dagblad i starten af juli, at en af årsagerne til de mange konkurser i det sidste halve år, skal findes i konkurrencesituationen .

”Som tallene så tydeligt viser, så er der også en gruppe virksomheder, som hænger i med det yderste af neglene – og negle har det med at knække, og derfor er der mange konkurser i øjeblikket. De bukker simpelthen under for den benhårde konkurrence, der er i branchen”, sagde Andreas Fernstrøm til Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Hårdt arbejde

Ifølge revisorerne skyldes den positive tendens med færre underskud hårdt arbejde i virksomhederne.

”I 2009 sendte dønningerne fra finanskrisen andelen af underskudsramte i vejret på meget kort tid, mens det nu har taget syv år at reducere andelen af selskaber til samme niveau, som finanskrisen for alvor tog fart i efteråret 2008,” siger Tom Vile Jensen.

Branchen ”Fast ejendom” er den branche, som har færrest underskud.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095