23948sdkhjf

Tilflytning giver boligudfordringer i de større danske byer

Rekordmange danskere flyttede sidste år til en ny kommune, og i hele 40 procent af tilfældene går turen til en af Danmarks 10 mest populære kommuner. Det stiller store krav til udbygningen af boligkapaciteten, påpeger Cembrit og Dansk Byggeri
Flere end 320.000 danskere flyttede sidste år til en ny kommune. Det er næsten 15 procent flere end for bare fem år siden, og den stigende mobilitet på boligmarkedet kommer i høj grad landets større byer til gavn.

Hvert år flytter godt 46.000 danskere til København, som dermed udgør den mest populære kommune målt på tiltrækningskraft efterfulgt af Aarhus og Frederiksberg kommuner, som hvert år henholdsvis tiltrækker omkring 19.000 og 12.000 nye borgere. Dertil kommer Aalborg og Odense, som hvert år tiltrækker godt 10.000 nye beboere.

I alle tilfælde gør det sig også gældende, at der er en massiv netto befolkningstilvækst i kommunerne, viser en ny analyse fra byggevirksomheden Cembrit, der sammen med erhvervsorganisationen Dansk Byggeri fremhæver, at den stigende mobilitet på boligmarkedet stiller store krav til udbygningen af boligkapaciteten i de områder af landet, hvor tilflytningen er størst.

”De store byer har en stærk tiltrækningskraft, og det betyder, at der er stort behov for at udbygge boligkapaciteten i de områder. Selvom flere også er flyttet ud af København til fordel for livet i forstæderne det seneste år, så er der stadig en stor netto befolkningstilvækst i hovedstaden”, forklarer økonomisk konsulent i Dansk Byggeri, Maria Schougaard Berntsen, i en pressemeddelelse.

”Vi har reelt et stort efterslæb, fordi vi i årevis har forsømt at øge boligbyggeriet i takt med tilflytningen, så der skal noget mere fart på, hvis vi skal nå et niveau, der både imødekommer de seneste års efterslæb og samtidig står mål med den stigende efterspørgsel”, fortsætter hun.

Hotspots dikterer efterspørgsel

I Cembrit mærker adm. direktør Mogens Fisker tydeligt, at væksten i byggebranchen koncentrerer sig om nogle få hotspots.

”Vi skal naturligvis gøre os gældende der, hvor væksten er og have de produkter, som efterspørges. Og vi må konstatere, at det med danskernes flyttemønstre i høj og stigende grad er storbyerne, der sætter dagsordenen”, siger han og tilføjer, at det også har betydning for de typer af materialer, som danskerne efterspørger:

”Efterhånden som flere af os får let adgang til byen og byens tilbud, så stiger interessen for de byggematerialer, der ikke kræver en hel masse vedligehold. Den udvikling skal vi naturligvis tilpasse os, og det gør vi ved at fokusere på produkter, der kræver et minimum af vedligehold”, forklarer han.

”Samtidig spiller æstetik og designfrihed selvfølgelig også en rolle, og netop de vedligeholdelsesfrie produkter med en høj grad af designfrihed er der, hvor vi oplever den største vækst i efterspørgslen”, fortsætter Mogens Fisker.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078