2 af 3 byggevirksomheder har overskud
Bygge- og anlægssektoren kan fremvise flere overskudsgivende virksomheder end dansk erhvervsliv generelt.
Vinduesproducent tjener penge som før krisen
Vinduesproducenten Bøjsø kom stærkt ud af regnskabsåret 2015, som bød på det største overskud siden 2007.- Du kan godt tolke det sådan, at vi er på før-kriseniveau nu. Men vi er ikke i mål endnu, og vi forventer, at vi kan komme endnu højere op, siger direktør Lasse Sørensen, som dermed står i spidsen for en af de knap syv af ti virksomheder fra byggebranchen, der kom ud med overskud sidste år.
Og står det til direktøren, bliver overskuddet kun øget efter indeværende regnskabsår.
- Når vi kigger på udviklingen lige nu, ligger vi lidt foran det tilsvarende tidspunkt sidste år, så vi forventer en rimelig udvikling i 2016. Det bliver ikke dobbelt op, men vi regner da med vækst i både volumen og indtjening, siger Lasse Sørensen.
Læs hele artiklen her.
Samlet set kom 65.400 danske virksomheder ud af regnskabsåret 2015 med underskud. Det svarer til 32,5 procent af den samlede selskabsmasse og er dermed den laveste andel siden 2008.
- Men selvom der er bedring at spore ude blandt virksomheder, så er tempoet taget noget ud af den positive økonomiske udvikling, fordi der ikke har været meget fremgang at spore i andet halvår af 2015. Billedligt talt ser vi virksomhederne slæbe og arbejde sig fra underskud til overskud, fordi konjunkturerne i øjeblikket ikke rigtigt er med dem, siger erhvervspolitisk direktør hos FSR – danske revisorer, Tom Vile Jensen.
De små virksomheder har det hårdt
I forhold til 2014 er andelen af underskudsgivende virksomheder faldet med 1,3 procentpoint. Og selv om det er positivt, er der stadig lang vej til det niveau, virksomhederne præsterede i tiden før krisen.
- De seneste to år har vi set små fald i andelen af selskaber med underskud. Det er positivt, men der er fortsat langt til før-kriseniveauet, hvor under 30 procent af selskaberne havde underskud. For at bryde grænsen på 30 procent, skal vi se et stærkere økonomisk ryk ude i virksomhederne. Senest vi så et stort ryk var fra 2013 til 2014, hvor andelen af virksomheder med et underskud faldt med 6,1 pct. point mod de 1,3 i 2015, siger Tom Vile Jensen.
Han fremhæver bygge- og anlæg som den branche, hvor andelen af underskudsgivende virksomheder er faldet mest fra 2014 til 2015. Samtidig peger han på en række forskelle på virksomhedernes størrelse. Ikke overraskende er det nemlig blandt enkeltmandsvirksomheder og de helt små selskaber, andelen af underskud er størst.
Bedst ser det ud hos de mellemstore virksomheder med 50-499 ansatte; her havde kun 17,9 procent underskud sidste år.
Læs hele analysen fra Experian og FSR – danske revisorer her.