23948sdkhjf

Flere penge til grønne investeringer

Ny portal vil gøre markedet for investering i vedvarende energi mere gennemsigtigt. Projektudviklere og investorer har svært ved at finde hinanden. Det skal nyt dealsite rette op på.
Der er i disse år en stadig større investor-efterspørgsel efter projekter baseret på vedvarende energi – specielt sol og vind. Interessen er styrket efter COP 21-aftalen i Paris i fjor om indsatsen mod den globale opvarmning.

Men ofte har projektudviklerne og investorerne svært ved at finde hinanden. Det problem forsøger en ny dansk udviklet portal – Greendealflow.com – nu at løse .
Greendealflow.com

Bag portalen står Kenn Righolt, som har mere end ti års erfaring som projektudvikler og investeringsrådgiver indenfor vedvarende energi, Anders Juhl Jakobsen, der har en IT-baggrund, og Anders Gangsted- Rasmussen, der også er direktør i Gangsted-Rasmussen-koncernen, et mere end 100 år gammelt Københavner-firma indenfor forvaltning af fast ejendom.

Portalen, der henvender sig til professionelle developere og investorer, åbnede mandag og kan allerede i dag præsentere over 50 projekter indenfor vedvarende energi over hele verden. Der er en lille overvægt at projekter i sol.

Investorer har i dag mange muligheder, hvis de vil gå ind i vedvarende energi, men det er afgørende, at de gør sig klart, hvilke former for risici, de vil tage. Belønningen er derefter.

Der er investorer som køber sig ind i projekter, der er ”ready to buildt”. Det er projekter, hvor området, energiforsyningens form og indhold, prisaftaler med el-distributørerne og de nødvendige tilladelser er på plads.

Andre går ind i projekter, når sol- eller vindanlægget er parat til producere (turnkey) , og andre igen køber sig ind i sol- og vindparker, som har været i drift i en årrække.

Forretningsmodellen for den nye markedsplads er, at investorerne tegner et abonnement for at få adgang til de projekter, som sælgerne har lagt ud på portalen. Det er gratis at lægge projekter op.

Projekterne på portalen kan variere, men allerede nu er der store projekter lagt ud – f. eks. et omfattende solenergiprojekt i Brasilien og et vindmølleprojekt i Afrika, som belgisk/franske investorer har vist interesse for.

Kenn Righolt siger til Ledelse I DAG, at også projekter indenfor eksempelvis biomasse, vandkraft og andre vedvarende energiformer kan komme på portalen, der har til formål at gøre markedet mere gennemsigtigt.

I første omgang regner han dog med, at sol og vindprojekter vil dominere, for det er her efterspørgslen blandt investorerne er størst.

Der findes vedvarende energiprojekter over hele kloden. De er ofte forbundet med betydelige kommercielle og politiske risici, men omvendt er der er også store muligheder for et godt afkast.

Det har bl.a. vist sig herhjemme, hvor Pension Danmark er en af de meget store investorer i vedvarende energiprojekter - både i Danmark og Europa.




Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.129