23948sdkhjf

Nye byggeopgaver på vej

Læs i dag om nye byggeprojekter i Vejen, Nyborg, Kolding, Vejle, Svendborg, Norddjurs og Herning
REGION SYDDANMARK

VEJEN: Økonomiudvalget i Vejen Kommune skal på sit møde i dag tage stilling til indretning af midlertidige boliger for op til 112 flygtninge på Egely. Planen er at indrette 56 et-rums-boliger på Egely. Desuden skal der indrettes mødelokaler i de eksisterende kontorer og depotrum i de to store mødelokaler.

Der søges om en bevilling på 3.100.000 kroner til projektet.

Vejen Byråd besluttede tilbage i august, at to fløje på Egely skulle tages i brug til midlertidige boliger til flygtninge. Behovet for midlertidige boliger er siden denne beslutning steget, og Vejen kommune er i 2016 tildelt en kvote på 154 personer.

NYBORG: På vegne af Ejendomsselskabet Midtermolen A/S, København, har Creo Arkitekter A/S søgt Nyborg Kommune om forhåndsgodkendelse af et projekt bestående af 59 boliger, som skal opføres på Midtermolen. Projektet er i overensstemmelse med Lokalplan nr. 144 C bortset fra to mindre forhold, hvortil der er ansøgt om dispensation.

Teknik- og Miljøudvalget har meddelt forhåndsgodkendelse til projektet og dispensation til overskridelse af etagearealet med 38 kvm.

KOLDING: Kolding Kommune har modtaget et projekt fra Bjert Invest A/S, som ønsker at opføre et boligtårn på 19 etager i Design City Kolding.

Plan- og Boligudvalget har sagt ja til, at der udarbejdes forslag til lokalplan, så byggeplanen kan realiseres, og at der indkaldes ideer og forslag forud for udarbejdelse af kommuneplantillæg.

Det 19 etager høje boligbyggeri bliver cirka 60 meter højt, og det forventes at komme til at rumme cirka 60 boliger i varierende størrelser, herunder seks eksklusive lejligheder på over 200 kvm og en enkelt lejlighed øverst på over 400 kvm. I tilknytning til boligerne etableres der et parkeringshus i tre etager og en parterre, hvor der forventeligt bliver plads til cirka 100 parkeringspladser.

Projektet er i overensstemmelse med de grundlæggende ideer for udvikling af området, men på grund af højden på byggeriet samt de meget præcise krav til udformning af byggeri i den eksisterende lokalplan, er det vurderingen, at der skal udarbejdes ny lokalplan og et tillæg til kommuneplanen.

VEJLE: VejleMuseerne er i samarbejde med relevante samarbejdspartnere i færd med at udvikle et projekt vedrørende genopbygning og modernisering af oplevelsespunktet Egtvedpigens Grav. Målet er at skaffe ekstern finansiering til etablering af et nyt besøgscenter, hvor de sidste nye tolkninger og fortællinger om Egtvedpigen formidles i en anden og mere nutidig form.

Kultur- og fritidsudvalget i Vejle Kommune har godkendt projektplan og idegrundlag for etablering af et nyt besøgscenter ved Egt­vedpigens Grav.

Vejle Byråd har på et tidligere tidspunkt bevilget 500.000 kroner til projektudvikling af Egtvedpigens Grav.

VejleMuseerne vil i samarbejde med relevante parter, herunder Egtved Udviklingsråd, udvikle et forprojekt, der skal skabe grundlag for fundraising. Målet er at skaffe ekstern finansiering til det nye besøgscenter, som skal fortælle historien om den berejste pige og hendes samtid, bronzealderen, i et nyt og mere oplevelsesrigt perspektiv. Det er håbet, at der ved udgangen af 2016 er skaffet ekstern finansiering til besøgscentret.

SVENDBORG: Økonomiudvalget i Svendborg Kommune principgodkendte på sit seneste møde byggeprogrammet for opførelse af et bo- og aflastningstilbud til børn og unge med særlige behov.

Svendborg Byråd afsatte i forbindelse med budgetforliget 2015 penge til sammenlægning af aflastningsinstitutionen Hus 53 og døgninstitutionen Børnehuset, og i sommer blev det besluttet at placere botilbuddet i Tankefuld.

Efterfølgende er der indgået aftale med en totalrådgiver for projektering og udbud i hovedentreprise.

Tilbuddet indrettes med i alt 14 pladser, heraf seks botilbudspladser og otte aflastningspladser samt plads til 30 personaler.

Byggeriet imødekommer Tankefulds krav til bæredygtigt byggeri og opføres i henhold til Miljøforum Fyns paradigme for bæredygtigt byggeri.

REGION MIDTJYLLAND

NORDDJURS: Miljø- og teknikudvalget i Norddjurs Kommune har frigivet 1,5 mio. kroner til energimærkning af bygninger.

I Norddjurs Kommunes vedtagne budget for 2016 og overslagsåret 2017 er der i begge årene afsat 1,5 mio. kroner til fornyelse af energimærkning.

Opgaven med energimærkning af de kommunale bygninger og selvejende institutioner skal sendes i udbud med prækvalifikation.

Ifølge den overordnede tidsplan påbegyndes energimærkning af ejendomme mellem 250 kvm og 1.500 kvm i foråret 2016 og afsluttes inden udgangen af 2016, og i 2017 påbegyndes energimærkning af ejendomme over 1.500 kvm og afsluttes senest med udgangen af 2017.

Udvalget har også frigivet 2,2 mio. kroner til fælles bygningsvedligeholdelse. Beløbet skal finansiere en stilling samt finansiere diverse bygningsrenoverings- og vedligeholdelsesarbejder ved Norddjurs Kommunes ejendomme.

HERNING: Byplanudvalget i Herning Kommune besluttede på sit møde lige før jul at indstille forslag til lokalplan nr. 12.B22.1 for Herning Kirkehus til godkendelse i Herning Byråd.

Byplanudvalget har tidligere godkendt, at der udarbejdes lokalplan på baggrund af et konkret projektforslag for at muliggøre en udvidelse af Herning Kirkehus som ønsket af Herning Sogns Menighedsråd. Projektet er baseret dels på en bevaring og renovering af det eksisterende kirkehus og dels på tilføjelsen af en ny, større bygningskrop ud mod Østre Kirkevej.

Lokalplanen giver mulighed for bebyggelse i op til to etager med en maksimal højde på otte meter. Der kan etableres kælder under en del af bebyggelsen.

Lokalplanen giver også mulighed for nedrivning af Østre Kirkevej 1B, der i dag fungerer som kirkebetjentbolig, og har middel bevaringsværdi.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078