Stor ros til el-fagets saml-selv-uddannelse
Fra alle sider er der ros til ny struktur i elektrikeruddannelsen.
Som væsentligste ændring er fem specialer blevet nedlagt, og alle lærlinge får samme uddannelsesforløb til og med Hovedforløb 1, før virksomhed og lærling sammen kan 'designe' resten af uddannelse ved at vælge op til fem ud af 28 mulige moduler.
- Stort set alle, vi har talt med, siger, at det er en genial uddannelse, som er supergodt strikket sammen, siger sekretariatschef i El- og VVS-branchens Uddannelsessekretariat (EVU) Rene Bugge Bertramsen til fagbladet Elektrikeren.
Den gode start bekræftes af arbejdsgiverne i Tekniq, som kun hører positive tilkendegivelser fra medlemsvirksomhederne.
- Når de først er blevet vejledt, er tilbagemeldingerne, at ’det var jo meget nemt’ og ’sikke nogle fantastiske muligheder, det giver’. Vi har ikke haft en eneste kritisk opringning, og det tager jeg som et enormt positivt tegn, siger underdirektør i Tekniq Tina Voldby.
Også den maritime el-virksomhed Scanel International roser uddannelsen i Elektrikerens artikel.
- For vores virksomhed er det fantastisk, at uddannelsen er så specialiseret. Så vi tager imod mulighederne med kyshånd, siger Stig Knudsen, som er HR Manager og ansvarlig for ansættelse af lærlinge i den maritime el-virksomhed Scanel International.
Den nye uddannelse åbner netop mulighed for en øget specialisering inden for et område som det maritime. Tidligere måtte man her uddanne og bruge ’almindelige’ styrings- og reguleringselektrikere eller installationsteknikere.
En af de nye lærlinge er 28-årige Nicklas Kofoed. Han havde regnet med at skulle blive ’hus-elektriker’:
- Men da jeg så stillingsopslaget på skolen (Tech College Aalborg), syntes jeg, at det med maritimt el så superspændende ud. I dag er jeg rigtig glad for, at jeg blev ansat her. Det er meget anderledes, og man ser en masse forskellige og spændende nye ting, siger el-lærlingen.
En hjemmeside, der fortæller om uddannelsen, blev oprettet kort før sommerferien og har siden haft tusinder af besøgende. Samtidig er en telefonisk hotline om uddannelsen blevet brugt flittigt, skriver fagbladet Elektrikeren.