Håndværkere skal bruge fradrag til mersalg nu
Boligjobordningen er en god mulighed for at øge omsætningen, men håndværkerne skal skynde sig, lyder det fra Dansk Håndværk.
Efter nytår ændres håndværkerfradraget nemlig, så arbejdet skal være en energiforbedring. Dermed mister hr. og fru Hansen muligheden for at få de mange, almindelige reparationer af villaen udført med fradrag.
- Derfor råder vi håndværkerne til at gøre deres faste kunder opmærksomme på, at det er nu, de skal komme igang, hvis de vil have arbejdet til halv pris. I slutningen af november og starten af december kan det vise sig, at der ikke længere er tid til at få alt arbejde udført, og så er der altså nogen, der ikke får brugt deres skattefradrag, siger direktør for Dansk Håndværk, Morten Frihagen.
Typisk fortæller virksomhederne, at de får voldsomt travlt fra slutningen af november og starten af december. Sidste gang håndværkerfradraget udløb, betød det nemlig, at murere, tømrer og snedkere allerede i starten af november måtte sig nej til selv gode kunde. De kunne ganske enkelt ikke sætte folkene på mere overarbejde, end de allerede havde.
- Virksomhederne kan naturligvis prioritere om mod nytår, så de opgaver, der stadig vil høre under ordningen, venter til januar. Men jeg ville ikke løbe an på, at alt kan nåes, hvis man først kommer i årets sidste par måneder, tilføjer Morten Frihagen.
Gå efter det grå guld
Dansk Håndværk minder også firmaerne om, at de skal bruge muligheden til at sikre sig mere salg:
- Det kan være en god idé at minde de faste kunder om, at hvis de ikke umiddelbart har behov for vedligeholdelse af villaen, så er det måske netop nu, de skal få gjort noget ved sommerhuset, for håndværkerfradraget kan også kan bruges dér, siger Morten Frihagen.
Og noget kan tyde på, at det er blandt den ældre del af befolkningen, at håndværksfirmaerne skal finde den ekstra omsætning. I hvert fald viser en aktuel undersøgelse fra Deloitte, at fire ud af ti danskere over 50 år forventer at udnytte boligjobordningen i 2015
- De nye tal viser, at fradraget er langt mere populært hos de ældre end hos de yngre. Hos de voksne danskere under 50 år er det eksempelvis kun 19 procent, der forventer at anvende det. Det viser tydeligt, at det er den ældre, velpolstrede del af befolkningen, der får størst glæde af fradraget, hvilket giver god mening, eftersom det jo er dem, der både har ejerboliger og også ekstra penge til at sætte dem i stand, siger partner Richardt Tabori Kraft fra Deloitte.
Tallene er baseret på i alt 1.004 interview med repræsentativt udvalgte danskere på 18 år og derover. Undersøgelsen er gennemført af Epinion for Deloitte.