23948sdkhjf

Mester skal være rollemodel for lærlingene

Mester skal bruge sin autoritet og holde de unge væk fra druk og doping
Eleverne på landets erhvervsskoler har flere laster end eleverne på gymnasierne. Det viser en analyse fra Statens Institut for Folkesundhed.
Erhvervsskole-elever ryger bl.a. mere hash og de slås mere. Og de tager flere anabole steroider. Til gengæld drikker de lidt mindre end kammeraterne på gymnasierne.

”Både forældre og uddannelsesinstitutioner har naturligvis et stort ansvar for at holde de unge mennesker lidt tilbage, når det gælde forbrug af hash, alkohol og steroider.

Men som mester har du også et ansvar for dine lærlinge. Det er vigtigt, at mestrene bruger deres autoritet og får stoppet lærlinge, som måske er på vej ud i et misbrug.”, skriver Mester Tidendes chefredaktør Klaus Tøttrup til bladets læsere.

”Som udgangspunkt er det vigtig at have et godt og åbent forhold til lærlingene. På den måde kan du eller dine svende hurtigere fornemme, hvis en lærling opfører sig anderledes eller er på vej ud i noget, som ikke er så heldigt – hvad enten det så er hash eller alkohol eller noget helt tredje.

Husk også, at du som mester sammen med dine svende er rollemodeller for lærlingene. Derfor skal du tænke over hvad du gør og hvad du siger. Du skal være det gode eksempel!, skriver Mester Tidendes chefredaktør


Fakta fra Ungdomsprofilen 2014:

Seksuel debut:
Erhvervsskoleelever får deres seksuelle debut tidligere end jævnaldrende på gymnasiet. Gennemsnitsalderen på erhvervsskoler er 14,9 år og 15,5 år på gymnasiet.

Hash:
Erhvervsskoleelever bruger mere hash. 31 pct. af pigerne og 50 pct. af drengene på gymnasierne har prøvet hash. På erhvervsskolerne er det tal hhv. 52 og 55 pct.

Alkohol:
Til gengæld drikker gymnasieeleverne mere end erhvervsskoleeleverne. Gymnasiepigerne drikker i gennemsnit 9,2 genstande om ugen. For gymnasiedrengene er det tal 12,9 genstande om ugen. På erhvervsskolerne er det tal hhv. 7,9 og 12,4 genstande om ugen.

Resultaterne fra Ungdomsprofilen er baseret på 75.096 spørgeskemabesvarelser. 70.546 gymnasieelever (inkl. HF) har svaret på undersøgelsen, mens tallet på erhvervsskolerne er 4.550.

Kilde: Statens Institut for Folkesundhed
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078