23948sdkhjf

Uddannelse på deltid vil give flere nye installatører

Der er brug for flere installatører end der uddannes i dag - og i branchen er det forventningen, at muligheden for at læse til installatør på deltid vil tiltrække flere til uddannelsen
Det bliver nu muligt at uddanne sig til el-installatør og vvs-installatør og samtidig passe et arbejde som eksempelvis elektriker eller blikkenslager.

Dermed opfyldes et ønske, som installationsbranchen har haft og arbejdet på i flere år.

Muligheden er skabt efter at den ny uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen (V) har godkendt to nye deltidsakademiuddannelser som el-installatør og vvs-installatør.

I branchen håber man, at muligheden for at at læse til installatør på deltid vil få endnu flere til at søge uddannelsen.

Underdirektør Tina Voldby fra Tekniq kalder det en sejr for alle parter.

”Det er en stor sejr til Tekniq. Vi har brugt mange kræfter på at skabe muligheden for at tage installatøruddannelserne som deltidsstudier. Det er også en sejr for de studerende, som kan bevare tilknytningen til arbejdsmarkedet. Mest af alt er det en sejr for erhvervslivet, som har brug for mange flere installatører, end der uddannes i dag”, siger Tina Voldby.

”Nu kan de videregående uddannelser bruges til målrettet karriereudvikling i virksomhederne, hvor elektrikere og vvs’ere kan tage de meget efterspurgte uddannelser samtidig med, at de er beskæftigede. Det betyder blandt andet, at ny viden meget hurtigt kan optages i virksomhederne”, siger hun.

Store muligheder

Også i Blik- og Rørarbejderforbundet og i Dansk El-Forbund (DEF) ser man store muligheder i den ny uddannelse. Begge forbund har deltaget i udviklingsarbejdet med de nye uddannelser.

I Blik og Rør forventer man, at det vil give flere mulighed for at læse til installatør, idet det er muligt at beholde sin tilknytning til en arbejdsplads.

Også i DEF regner man med, at den ny mulighed bliver populær.

”Det har hidtil været muligt at læse energiteknologi på deltid, og den uddannelse har været meget populær, og det er også forventningen til den ny mulighed for at læse til installatør på deltid”, siger uddannelseskonsulent Peter Andersen fra DEF.

Kompetencer til omstilling

Det bliver erhvervsakademierne, der skal udbyde uddannelsen.

”Erhvervsakademierne fortjener stor tak for at have arbejdet hurtigt med at få de nye deltidsuddannelser på banen. Vi ser ministerens godkendelse som et led i at fastholde og tiltrække nye tekniske arbejdspladser, som både sikrer en mere effektiv produktion i det øvrige erhvervsliv og sikrer, at der er kompetencer til at foretage den meget store grønne omstilling væk fra fossile brændstoffer”, siger Tina Voldby.

Det vides endnu ikke, hvor mange erhvervsakademier, der vil udbyde deltidsuddannelsen.

Det står dog helt fast, at Københavns Erhvervsakademi (KEA) er at finde blandt udbyderne.

Det forventes, at KEA vil kunne udbyde installatøruddannelserne på deltid allerede fra nytår, mens de øvrige erhvervsakademier vil kunne udbyde deltidsmuligheden fra studiestart næste sommer.

Det har tirsdag ikke været muligt at få en kommentar fra Jette Mølholm, KEA’s programchef for de tekniske uddannelser.

Installatøruddannelsen på fuld tid tager normalt to år. Deltidsuddannelserne ventes at tage tre år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173