23948sdkhjf

Israels Plads er indstillet til Brolæggerprisen 2015

Brolægger Kompagniet A/S har stået for brolægningen på Israels Plads, der er med i kampen om Brolæggerprisen 2015
Det er ikke første gang, at Brolægger Kompagniet A/S med base i Faxe har stået for brolægningen på et projekt, der er indstillet til Brolæggerprisen.

I 2012 var Kulturhavn Kronborg indstillet, og daværende borgmester i Helsingør Kommune, Johannes Hecht-Nielsen (V), endte med at få overrakt prisen for belægningerne. Et arbejde udført af Brolægger Kompagniet A/S og J.B. Brolægning, der i dag hører under P.P. Brolægning i Roskilde.

Til Brolæggerprisen 2015 er Israels Plads med i feltet af konkurrencedeltagere, og her har Brolægger Kompagniet A/S igen haft en finger med i spillet.

”Det er da noget, vi er stolte af”, siger Jakob Windfeld Petersen, medejer i Brolægger Kompagniet A/S og projektleder på Israels Plads til Licitationen - Byggeriets Dagblad, der møder ham på pladsen en let overskyet og blæsende mandag.

Forhandling skulle der til

Det så ellers i første omgang ikke ud til at blive Brolægger Kompagniet A/S, der skulle stå for brolægningen. Men efter en prisforhandling med hovedentreprenøren, Barslund A/S, endte virksomheden alligevel med at få opgaven.

”Så alt, hvad der er lavet af sten herinde, det er os”, siger Jakob Windfeld Petersen og peger rundt på pladsen.

Arbejdet gik i gang i september 2013 og skulle stå færdigt i juni 2014, men på grund af blandt andet leveranceforsinkelser på sten fra Kina, blev afleveringen udskudt til november.

Og der er fortsat nogle småelementer, der skal gøres færdigt, påpeger Jakob Windfeld Petersen.

Det gælder blandt andet sorte bordur-fliser, der skal udskiftes flere steder; specialfliser til fladen på pladsens store trappe, der skal limes på, og tre klodser i åløbet, der skal skæres til.

”Vi mangler lige det sidste punktum. Det glæder jeg mig til at få sat”, siger han.

Nye udfordringer

Jakob Windfeld Petersen kalder hele projektet for spændende at arbejde med og glæder sig over, at en bred gruppe af mennesker får glæde af pladsen i mange år fremover.

Det gælder alt fra børn og unge, der kan gøre brug af pladsens forskellige aktivitetsfaciliteter, og voksne med brug for at hvile benene på for eksempel pladsens store trappe, som Jakob Windfeld Petersen betegner som deres største bedrift på stedet.

”Den var noget af en mundfuld”, siger han og fremhæver, at den er monteret på et stålskelet.

Af mere generelle udfordringer peger han især på logistikken.

”At lave så stort et projekt i hjertet af København har været udfordrende”, siger han og understreger, at dagligdagen med blandt andet trafikafvikling fortsatte undervejs, og at brandvæsenet gennem hele forløbet skulle have adgang til de fredede bygninger i området, hvilket satte begrænsninger for blandt andet afspærring.

”Man kan ikke lave noget så stort, som det her, uden at være lidt i vejen”, siger han og roser beboerne i nærheden for en stor forståelse for arbejdet.

Typisk har der været otte mand fra Brolægger Kompagniet A/S beskæftiget på pladsen, hvor der er for cirka fire mio. kroner brolægningsarbejdskraft, oplyser Jakob Windfeld Petersen.

”Vi har tjent penge, men det er ikke overvældende”, siger han og understreger, at virksomheden helst vil de store projekter.

”Vi skal som minimum have et stort projekt hele tiden”, siger Jakob Windfeld Petersen, der definerer ”stort” som projekter til over en halv mio. kroner.

Fakta
På den 9.000 kvm store Israels Plads, der er indstillet til Brolæggerprisen, har Brolægger Kompagniet A/S ifølge projektleder og medejer, Jakob Windfeld Petersen, lagt:
550 kvm granitfliser svarende til 9.442 fliser
800 løbende meter sorte bordur fliser svarende til godt 700 stk.
714 stk. granittrin til den store trappe af hver 1,2 ton, som er skåret 45 grader
godt 90 stk. granittrin til den lille trappe af hver to ton
diverse store klodser i åløbet
2.800 kvm brosten ud mod vejen
2,5 km store bordur sten ude mod vejen svarende til 2500 sten

Deadline for at indstille til Brolæggerprisen 2015 er lige efter sommerferien. Dommerkomiteen tager nemlig rundt og ser de forskellige projekter i august, og kort tid efter annonceres vinderen, oplyser formand for Brolæggerlauget, Claus Erik Johnsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094