23948sdkhjf

Dansk løftegrej til franske gulbarrer

Lemvig-virksomheds AL Lift har udviklet håndterings-løsning til den franske nationalbanks guld-reserver
Når AL Lift leverer løftegrej, der med vakuum-sug letter arbejdet, er det typisk til kunder i industrien og entreprenørbranchen. Men gennem sin importør i Frankrig har Lemvig-virksomheden for nylig fået en anderledes, guldrandet virksomhed på kundeliste: Nemlig den franske nationalbank.

- Som andre nationalbanker har Frankrig også en guldreserve, der er gemt af vejen i bankbokse langt nede i kælderen under nationalbanken i Paris. Kasserne med guldbarrerne vejer hver 60 kilo, og dem må bankfolkene ikke længere løfte rundt på med håndkraft. Vi har derfor udviklet et håndteringsudstyr, der kan sendes 50 meter ned under jorden med elevatoren og bruges til at flytte guldbarrer for millioner, siger Allan Laursen, indehaver af AL Lift.

Omfattende sikkerhedsgodkendelse
Det, der tog længst tid i forbindelse med aftalen, var at få den franske importør sikkerhedsgodkendt til et besøg i nationalbankens allerhelligste lokaler. Men da han først havde været på besøg i guld-kælderen og havde fået et par tomme guld-kasser med hjem til Allan Laursen i Lemvig, tog det kun tre uger at bygge den batteridrevne løsning, der har fået navnet 'Gold-digger’.

Hver kasse indeholder guldbarrer for 1,2 millioner kroner og er dermed relativt den dyreste vare, som AL Lift hidtil løftet på plads.

Fra kulkælder til guldkælder
Udover at det er en sjov og spektakulær opgave, så morer Allan Laursen sig også over, at han således igen må siges at have fået bankverdenens tillid. Efter nogle drøje år under finanskrisen blev han for tre år siden tvunget til at afhænde den virksomhed, som han etablerede i 1988.

Allan Laursen gav dog ikke op og er igen veletableret med salg af håndteringsudstyr til kunder i både ind- og udland. Og altså også helt nede i den franske nationalbanks guld-kælder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083