23948sdkhjf

Fremtiden ser lidt lysere ud

De små og mellemstore virksomheder tror mere og mere på en lys fremtid, viser Håndværksrådets konjunkturanalyse
De små og mellemstore virksomheders (SMV’ernes) forventninger til årets resultat bliver stadig mere positivt. Samtidig forventer flere små og mellemstore virksomheder at skulle ansætte nye medarbejdere inden for de kommende tre måneder. Det fremgår det af Håndværksrådets nyeste konjunkturundersøgelse fra første kvartal af 2015. Undersøgelsen bygger på svar fra 791 medlemsvirksomheder.

- Virksomhedernes svar er det endelige bevis på, at tidligere kvartalers spirende optimisme nu har bidt sig fast. Samtidig er det positivt, at virksomhederne også har genvundet troen på Danmarks økonomi som helhed. Det er især vigtigt for den langsigtede investeringslyst, siger cheføkonom Jacob Thiel, der har udarbejdet konjunkturundersøgelsen.

Undersøgelsen viser, at SMV’erne på flere fronter er blevet mere positivt stemte i dette kvartal i forhold til sidste.

Konjunkturbarometeret består af fire spørgsmål vedrørende hhv. virksomhedernes og Danmarks økonomi samt forventningerne til årets resultat og endelig investeringslysten. Specielt vurderingen af Danmarks samlede økonomi har taget et hop.

Hovedpointer fra undersøgelsen
• Håndværksrådets Konjunkturbarometer er steget fra 13 pct. til 22 pct.
• Danmarks økonomiske situation vurderes til at være bedre end for et år siden. Det mener en overvægt på 33 pct. af virksomhederne
• Håndværksrådets sæsonkorrigerede Ordretillid er målt til nettotal 12. Dette er 2 nettotal højere end i sidste kvartal.
• Vurderingen af medarbejdersituationen er vendt, og med et nettotal på 7 forventer flere virksomheder at ansætte end at afskedige medarbejdere i de kommende 3 måneder.
• Håndværksrådets Eksporttillid er steget fra nettotal 8 til nettotal 14.


Se Håndværksrådets konjunkturanalyse her:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094