23948sdkhjf

Midt- og vestjyder er lune på fradragsordningen

Win-win med fradragsordningen i Midt- og Vestjylland, konstaterer Dansk Byggeri
- Der er ingen tvivl om, at fradragsordningen har skabt og fortsat vil skabe mange nye arbejdspladser indenfor byggesektoren i Midt- og Vestjylland. Fradragsordningen blev vedtaget i Folketinget i 2011 og boligejerne har forstået at gøre brug af den nye fradragsordning ved energirenovering af boligen m.v.

Det konstaterer kontorchef i Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland, Karl Højhus Jeppesen.

Han forklarer, at boligejerne har forstået at bruge fradragsordningen, men at nogle lige skulle "finde ud af", hvordan de fik mest muligt ud af fradragsordningen rent økonomisk.

- Det er da også almindelig sund fornuft, at mange opgaver bliver fordelt over 2011 og 2012, sådan at boligejerne kan opnå det fulde fradrag i både 2011 samt nu i 2012.

Ejendomme fra bl.a. 1970'erne stiger i værdi, når de energirenoveres viser undersøgelser. Dermed høster boligejeren både gevinsten af lavere el- og varmeregning og får oven i købet mere for huset, når det sælges, fremhæver Karl Højhus Jeppesen..

Store økonomiske gevinster

- Stigende energipriser, klimaforandringer og målet om, at Danmark skal være CO2-neutralt senest i 2050, - ja, der er maser af gode grunde til at energirenovere sit hus - og nu kommer der endnu én.

Undersøgelser viser nemlig, at en parcelhusejer med et hus fra 1970'erne i gennemsnit kan spare 15.000 kr. årligt og samtidig øge værdien af boligen med 172.000 kr..

Der er efterhånden ingen undskyldning for ikke at energirenovere sin bolig og det er værd at understrege, at boligejerne er de vigtigste aktører, hvis Danmark skal opnå målet om et blive CO2-neutralt, pointerer Karl Højhus Jeppesen..

- Det er især i de ældre boliger, der kan hentes både energi- og økonomiske gevinster.

Går man med tanker om at renovere sin bolig, er det en rigtig god ide at kontakte én af de mange uddannede energivejledere.

Der er ca. 60 velkvalificerede energivejledere i Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland og de kan give gode råd og vejledning om, hvilke løsninger man bør vælge, når boligen skal energirenoveres.

I forbindelse med energirenovering af boligen, vil det da også være oplagt samt en rigtig god ide, at man benytter fradragsordningen, siger Karl Højhus Jeppesen..

Fradragsordningen giver boligejere i husstanden mulighed for at trække lønudgifter til håndværkere i 2011 fra på op til 15.000 kr. pr. person samt det dobbelte 30.000 kr. hvis man er 2 personer, som bor i samme bolig.

I 2012 er der også mulighed for, at boligejerne kan trække lønudgifter til håndværkere fra på op til 15.000 kr. pr. person samt det dobbelte 30.000 kr., hvis man er 2 personer, som bor i samme bolig - når det drejer sig om energiforbedringer af den private bolig.

- Så med fradrag og udsigt til lavere el- og varmeregning, samt en højere salgspris for ejendommen, kan man vist kun roligt sige, at fradragsordningen ved energirenovering og energiforbedringer er blevet en win-win-situation for boligejerne, siger Karl Højhus Jeppesen.

tøtte
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062