23948sdkhjf

Lånepakke hjælper små og mellemstore virksomheder

Timingen for regeringens udviklingspakke for SMV'ere er helt rigtig, mener Håndværksrådet
Små og mellemstore virksomheder har i de seneste år haft meget svært ved at skaffe lånefinansiering i banken. Det viser talrige undersøgelser fra Håndværksrådet, og nu bliver der fra regeringens og forligspartiernes side afsat yderligere penge af til bl.a. finansieringsordningerne i Vækstfonden og EKF.

Timingen er helt rigtig, mener Håndværksrådet.

- Regeringen har indset, at der er der brug for yderligere styrkelse af lånemulighederne for små og mellemstore virksomheder. Derfor er det vigtigt, at de nye tiltag så hurtigt som overhovedet muligt får en effekt hos virksomhederne.

Og der har bankerne et stort ansvar for, at det sker," siger Jacob Thiel, cheføkonom i Håndværksrådet. Håndværksrådet er den eneste danske hovederhvervsorganisation, der alene varetager små og mellemstore virksomheders interesser.

Udviklingspakken, som regeringen kalder den, består af flere forskellige elementer, men de har alle det til fælles, at de i sidste ende skal forbedre mulighederne for små og mellemstore virksomheder. Eksempelvis vil tiltag rettet mod landbruget også hjælpe SMV’er, som har landbrugsvirksomheder i kundekartoteket.

- Det er på høje tid, at der for alvor sker en forbedring af finansieringsmiljøet for små og mellemstore virksomheder. Alt for mange fornuftige investeringsprojekter er sat på pause, fordi bankerne er blevet overforsigtige. Det koster vækst og dermed arbejdspladser, siger Jacob Thiel.

tøtte

Læs mere om udviklingspakken
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078