23948sdkhjf

Udliciteringsfarce i Svendborg fortsætter

Giv nu bare opgaven til vinderen, lyder opfordringen fra Dansk Byggeri
Der er ingen grund til, at byrådet i Svendborg udskyder beslutningen om, hvem der i fremtiden skal udføre kommunens entreprenørarbejde. Giv nu bare opgaven til vinderen, lyder opfordringen fra Dansk Byggeri

Skælskør Anlægsgartnere A/S er allerede udpeget som vinder, og derfor er det spild af både skattekroner og tid, at Svendborg kommune udskyder sagen for endnu engang at regne på deres eget tilbud.

- Sagen har allerede taget alt for langt tid. Det er spild af skattekroner, at regne på kommunens tilbud endnu engang, når det er åbenbart for enhver, at kommunens tilbud aldrig bliver det økonomisk mest fordelagtige, siger erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri, Torben Liborius.

Det store spørgsmål er, hvad Svendborg Kommune egentlig får ud af at regne en gang mere på deres tilbud:

- Den eneste måde kommunen kan forsvare at udpege sig selv som vinder er, hvis deres tilbud pludselig bliver to millioner kroner billigere. Og hvis det sker, så må vi vide, hvordan det hænger sammen, siger Torben Liborius.

Samtidig bør kommunen også tage hensyn til de medarbejdere, som står og venter på at få deres fremtid afklaret:

- Vi har både hørt det i radioen og set det i tv, hvordan medarbejderne er påvirket af, at kommunen ikke kan finde ud af at tage en beslutning. De føler sig både stressede og utilpasse, fordi de ikke ved, hvem der fremover bliver deres arbejdsgiver. Kommunen skylder medarbejderne en hurtig afklaring på situationen, siger Torben Liborius.

Og der bør ikke være den mindste tvivl om, hvilken beslutning byrådet tager:

- Der er kun én vinder af udbuddet i Svendborg, og det er ifølge et uvildigt firma, som Svendborg Kommune i øvrigt selv har hyret, Skælskør Anlægsgartnere A/S. Derfor er der ikke behov for flere beregninger, byrådsmøder og spildtid. Giv nu kontrakten til vinderen af udbuddet, siger Torben Liborius.

tøtte

Læs også: Farce om udlicitering i Svendborg
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078