23948sdkhjf

Undgå bøder: Kend reglerne for kørsel med trailer

Reglerne for kørsel med vognkombinationer, der kræver B-E kørekort, skaber stadig forvirring og forståelsesproblemer. Mester Tidende skaber overblik
Der hersker stor usikkerhed blandt håndværksmestre og andre om reglerne for kørsel med vognkombinationer, der kræver B-E kørekort.

Mester Tidendes redaktion er efter en gennemgang af reglerne overbevist om, at forvirringen ofte skyldes, at det sprog reglerne er skrevet i, kan være vanskeligt at forstå.

For at modvirke gevinst til statskassen i form af bøder, har Mester Tidende derfor – efter bedste evne - oversat de gældende regler til et sprog, som både redaktionen og håndværkerne kan forstå.

For at starte i den nemme ende er det altafgørende, at der i forbindelse med korrekt sammenkobling af køretøjers vægte altid er tale om totalvægte.

At finde frem til den samlede totalvægt for et køretøj, som er kombineret med en bil og en trailer, er en forholdsvis nem opgave. Det kræver faktisk kun et blik på de respektive køretøjers totalvægt, som er registreret på deres registreringsattester, hvor man i øvrigt også bliver informeret om, at de pågældende køretøjer er godkendt til synsfri sammenkobling.

Til gengæld begynder det at blive kompliceret, når der skal skelnes mellem førerkort og kørekort og krav om brug af digital fartskriver.

Her kan du læse mere om reglerne i et sprog, der er til at forstå
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081