23948sdkhjf

Flere anmelder sort arbejde

SKAT har i 2011 modtaget flere anmeldelser om sort arbejde og sort økonomi end nogensinde før. Byggeebranchen er blandt topscorerne
I 2011 modtog SKAT 6.843 anmeldelser om sort arbejde og sort økonomi. Det er en stigning på omkring 26 pct. i forhold til året før.

Tendensen viser, at de allerfleste anmeldelser modtages som anonyme henvendelser pr. telefon.

SKAT oplyser, at alle anmeldelser bliver seriøst vurderet i forhold til en klar identifikation af den anmeldte. Omkring 30 pct. vurderes dog som ikke identificerbare, idet anmeldelsen enten er useriøs eller direkte chikane mod den anmeldte.

- Jeg tager det stigende antal anmeldelser som et klart udtryk for, at både borgere og virksomheder ikke finder det acceptabelt, at der sker snyd over for det offentlige. Regeringen vil i 2012 fortsætte arbejdet med at bekæmpe den sorte økonomi sammen med andre myndigheder og har netop sendt et lovforslag om sort arbejde i høring, siger skatteminister Thor Möger Pedersen.

Når SKAT modtager en anmeldelse på en person eller en personligt drevet virksomhed, vil den anmeldte blive underrettet om anmeldelsen efter bestemmelser i persondataloven.

- Den type af anmeldelser, der bliver højest prioriteret, er henvendelser om uregistrerede virksomheder, fortæller tovholder René Rasmussen, SKAT Midt- og Sydsjælland, og fortsætter:

- Anmeldelserne dækker i øvrigt temmeligt bredt i forhold til brancher. Topscorere er dog byggebranchen, restauranter, pizzeriaer, rengøring, autoværksteder, vognmænd og anmeldelser vedrørende socialt bedrageri.

Anmeldelserne har i 2011 på landsplan ført til ændringer i indkomsten på ca. 146 mio. kroner, moms ca. 32,9 mio. kr. og A-skat ca. 14,6 mio. kr.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125