23948sdkhjf

Husk dine kunder på håndværkerfradraget

Har dine kunder gjort brug af håndværkerfradraget i 2011, men først fået betalt regningen for arbejdet i 2012, så skal du råde dem til pr. 1. juli at indberette beløbet, så de får den skattefordel, de i første omgang blev snydt for
Boligejere, der i starten af det nye år betalte en håndværkerregning for arbejde udført inden nytår, kan nu få deres lovede skatterabat på 15.000 kroner via Bolig-jobordningen.

Dansk Byggeri vurderer, at omkring 10.000 boligejere kom i klemme. Organisationen glæder sig derfor over, at folketinget netop har vedtaget det lovforslag, som betyder, at indberetning af fradrag i forbindelse med bolig-jobordningen følger de almindelige betalingsregler.

- Det er kun rimeligt, at politikerne lyttede til alle vores protester, og nu langt om længe har fået vedtaget, at opgaver udført i 2011 også vil kunne opnå fradrag, selvom de først blev betalt i januar eller februar 2012. Så nu er bare med at få indberettet fradraget, siger konsulent hos Dansk Byggeri, Michael Riff Alexandersen.

Samtidig er der god grund til at tænke i renoveringer af boligen resten af året. For Bolig-jobordningen løber kun året ud, og dermed er der kun et halvt år mere, hvor det er muligt at få fradrag for at få malet stuen, udskiftet badeværelset eller køkkenet.

- Bolig-jobordningen bliver afløst af en grøn støtteordning, som udelukkende skal hjælpe med tilskud til varmepumper, solceller og andre grønne løsninger. Men forbedringer som fx nyt køkken og bad er ikke omfattet af støtteordningen, forklarer Michael Riff Alexandersen.

Der er afsat 2,7 milliarder kroner til Bolig-jobordningen, mens der kun er afsat 500 millioner kroner til den grønne ordning, som træder i kraft efter nytår.

- Det kan kun betyde, at det beløb, som danskerne kan få til energirenovering både vil være mindre og skal leve op til flere krav. Så hvis man går med tanker om at få lagt nyt gulv eller andre håndværksopgaver, så er det ved at være sidste chance, siger Michael Riff Alexandersen.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062