23948sdkhjf

Rådgiverne presses af offentlige bygherrer

Rådgiverne føler sig presset til at levere detaljerede tilbud, som det koster millioner at udføre, og som ofte er spildte
For at deltage i de større offentlige udbud koster det stadig flere penge at leve op til ordregivernes krav til udbudsmaterialer, og det er rådgiverne nu så økonomisk trykkede under, at de mener, at de offentlige ordregivere må komme til fornuft.

Det skriver Licitationen-Byggeriets Dagblad.

Både arkitektfirmaerne i Danske Ark og de rådgivende ingeniører i Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI) klager således deres nød til Licitationen-Byggeriets Dagblad.

- Der ser ud til, at de offentlige bygherrer udnytter den aktuelle markedssituation og bare bliver ved og ved med at stille flere og flere krav til udbudsmaterialet i en detaljegrad, som vi ikke har oplevet før, og det er meget dyrt for arkitektfirmaer, og den investering er ofte spildt.

At bruge millioner på opgaver man ikke får, kan firmaerne jo ikke holde til ret mange gange. Det er ikke rimeligt, at det skal være så dyrt at byde på et projekt, siger Preben Dahl, der er chefjurist i Danske Ark, til Licitationen-Byggeriets Dagblad.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.579