23948sdkhjf

Boligpriserne faldt næsten 10 procent

Boligpriserne dykkede kraftigt i fjerde kvartal og lå dermed otte procent lavere end året før.
Boligpriserne styrtdykkede de sidste tre måneder af 2011, hvor prisen på parcel- og rækkehuse faldt med hele otte procent i forhold til året før.

Boligejere i hele 81 af landets 98 kommuner oplevede faldende huspriser i fjerde kvartal af 2011.

Dermed har prisfaldene bredt sig til hele landet, viser den nye Boligmarkedsstatistik fra Realkreditrådet.

- Prisfaldene tog til i løbet af 2011. Mens årets første kvartal bød på prisfald på 0,3 procent sammenlignet med året før, så oplevede boligejerne prisfald på næsten otte procent i årets sidste kvartal, siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Heller ikke byerne omkring København og Nordsjælland er gået fri. Men prisfaldet har ramt her sidst. I fjerde kvartal var der prisfald i 26 ud af 28 kommuner i disse områder.

De handlede huse blev i 2011 solgt med et nedslag i gennemsnit på 12 procent.

- Sælgerne har øget prisnedslagene i løbet af 2011. De er gået fra knap 11 procent i årets første kvartal til 14 procent i sidste kvartal, siger Ane Arnth Jensen.

I Realkreditforeningen konstaterer direktør Karsten Beltoft, at prisfaldet i 2011 endda har været en smule større i hovedstadsregionen end i resten af landet.

- Der har været en tendens til, at hovedstadsområdets boligmarked udviklede sig bedre oven på finanskrisen end resten af landet, men det var ikke tilfældet i 2011, siger han.

Prisfaldet var kraftigst i årets anden halvdel, som var præget af pessimisme og usikkerhed.

- Det tyder på, at boligmarkedet i efteråret har været præget af en chokeffekt. Usikkerheden var meget stor, både i forhold til gældskrisen og vilkårene for boligejerne, siger Karsten Beltoft.

Generelt tegner der sig et lidt lysere billede i det nye år.

- Måske har vi i lidt for høj grad vænnet os til at være pessimister, for 2012 kan godt vise sig at blive et gunstigt år at købe bolig. Renten er lav, og prisniveauet ser meget fornuftigt ud i historisk perspektiv, siger han.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109